Processing award voor FreeTurn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Processing award voor FreeTurn

Het FreeTurn gereedschap van Ceratizit is een van de gouden medaillewinnaars geworden tijdens de jaarlijkse Internationale Engineering vakbeurs MSV in het Tsjechische Brno. Het gereedschap won in de categorie innovative processing technology.

Met het FreeTurn-gereedschap in combinatie met HDT-technologie (high dynamic turning) krijgen gebruikers meer dynamiek in het draaien.

Voordelen van dit systeem zijn onder meer een variabele aanvalshoek tijdens het bewerken (wat bijdraagt aan spaan- en oppervlaktecontrole) en flexibiliteit (omdat 1 gereedschap nu tot 4 conventionele draaigereedschappen kan vervangen).

Ook zorgt het voor stabiliteit (een stabielere snede door optimale krachtsverdeling), productiviteit (door minder passen en uitwisselingen), kortere productietijden en lagere productiekosten.

Cincom-draaibank

Een van de andere winnaars was de Citizen Cincom D25-1M8 van het Zwitserse Citizen Machinery.

Deze draaibank heeft een 12-assige besturing, inclusief B-as, voor het simultaan kunnen bewerken met 5 assen, voor complexe werkstukken tot Ø 25 mm.

Cobot Airskin-laag

Airskin van Blue Danube Robotics won eveneens een gouden medaille voor een robot en grijper die volledig (ook de grijper- en bewerkingsdelen) bedekt zijn met een zachte Airskin-laag. 

Een sensor reageert direct met een noodstop als de cobot een werknemer of een object raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven