Nieuws

Primeur tijdens open huis bij Hardinge

Op 23, 24 en 25 april hield Hardinge Bridgeport open huis in Raamsdonkveer. Als Nederlandse primeur was de vijfassige Bridgeport XR 600 5AX opgesteld en onder spaan te zien. Ook Cellro’s nieuwste robotcel Compact 1500 was in Raamsdonkveer aanwezig.

De XR600 is gebouwd als portaalconstructie en heeft een werkbereik van 885 mm bij 800 mm bij 500 mm (X,Y,Z). Het frame is van nodulair gietijzer en de machine heeft een gecombineerde A- en C-as. Daardoor zijn simultane bewerkingen mogelijk.

 

Toegangelijkheid 

De opspantafel heeft een diameter van 600 mm en is aan twee zijden afgevlakt tot 450 mm voor een betere toegankelijkheid van de spil. Alle assen zijn voorzien van een direct meetsysteem. De A- en C-as hebben een nauwkeurigheid van 5 boogseconden.

 

Verder beschikt de XR600 5AX over 48 gereedschappen, die optioneel tot 60 stuks zijn uit te breiden. Er zijn drie typen spindels leverbaar, 9000-, 12.000- en 15.000-toeren. Deze laatste is van het in-line type (direct drive), de twee andere zijn riemaangedreven spindels.

 

Oliegekoeld 

Alle spindels zijn oliegekoeld, ook de kogelomloopspindels voor de asbewegingen. De spilmotor heeft in alle gevallen een vermogen van 25 kW. De besturing is van het type Heidenhain type SmarTnc i530.

 

Hardinge Birdgeport

Door een schuine constructie van de onderzijde van de deuren is de machine goed toegankelijk (foto: Paul Quaedvlieg)

 

 

Low budget

Een andere noviteit was de Compact 1500 Robotcel van Cellro. Dit is een nieuwe ‘low budget’ robotcel, die eenvoudig te configureren is. De robot kan tot 17 kg hanteren. Het robotsysteem is flexibel inzetbaar en kan als instapsysteem worden aangeschaft en later worden uitgebreid met meer functionaliteiten. Ook is het gemakkelijk te combineren met modules voor de opslag en aanvoer van producten alsmede voor bewerkingen zoals reinigen en afbramen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven