Ga naar hoofdinhoud

Primeur op huisshow Chiron

Op de huisshow van Chiron die onlangs plaatsvond in Tuttlingen (D), presenteerde het Duitse bedrijf een primeur in de vorm van een snel vijfassig bewerkingscentrum met dubbele spil, de DZ08 Five Axis. In totaal kwamen meer dan 1000 bezoekers naar het open huis van Chiron.

De nieuwste innovatie van Chiron was één van de highlights tijdens de ‘Hausmesse 2011’. De DZ08 Five Axis staat voor korte bewerkingstijden in combinatie met een optimale oppervlaktenauwkeurigheid. Met dubbele spil biedt het compacte bewerkingscentrum dubbele capaciteit op een klein vloeroppervlak en bespaart energie tot 40%. Snel is de machine ook met een spaan-tot-spaantijd van 1,9 s. Verder beschikt de machine over een twee-assige zwenkrondtafel en vijf simultaan gestuurde assen.

 

Chiron DZ08 Five Axis

De Chiron DZ08 Five Axis staat voor het snel en efficiënt vijfassig produceren van complexe producten (foto: Chiron)

 

Investeringen

Voor beide directeuren Dr. Dirk Prust en Dr. Achim Degner is het succes van het Open Huis ook een indicatie voor de goede stemming in de metaalbranche. Nog dit jaar investeert Chiron meer dan 10 miljoen euro in een nieuwe productiehal en een nieuw kantoorgebouw. Begin 2010 is het productieproces bij Chiron vernieuwd, waardoor de productietijden korter werden en de kwaliteit hoger. Ook de nieuwe productiehal wordt onderdeel van het nieuwe productieproces. Chiron wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer in Hilversum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven