Prima Power neemt verkoop lasersnijmachines in eigen hand • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Prima Power neemt verkoop lasersnijmachines in eigen hand

Prima Power gaat de lasersnijmachines voortaan zelf op de Nederlandse markt brengen (links op de foto: Dirk Jan Portharst van Prima Power en rechts: Marco Mans van Tuwi)

Vanaf 1 januari 2015 zal de Belgische vestiging van Prima Power ook de verkoop van de productlijn  lasersnijmachines in Nederland in eigen beheer nemen. De lasersnijmachines van Prima Power worden sinds 2001 met veel succes door Tuwi Nederland vertegenwoordigd.

Na de overname van Finn-Power door de Prima groep in Italie (2008) zijn de productlijnen en verkooporganisaties wereldwijd samengevoegd. Ondanks de goede verkoopresultaten van Tuwi Nederland is nu ook voor Nederland besloten dat de eigen vestiging van Prima Power, Prima Power Benelux gevestigd te Nazareth nabij Gent, de verkoop van lasersnijmachines integreert in de bestaande verkooporganisatie.

Tuwi

Tuwi is sinds 2001 exclusief vertegenwoordiger van Prima Power lasersnijmachines in Nederland. Tuwi betreurt de beslissing, maar heeft wel begrip voor de logische strategische keuze dat een verkooporganisatie voor het gehele Prima Power gamma meer duidelijkheid geeft naar de markt.  Tussen Tuwi en Prima Power blijft een vergaande samenwerking  waardoor Tuwi nog minimaal de komende 5 jaar het onderhoud en de service van alle Prima Power lasersnijmachines (onder gelijkblijvende condities) kan blijven garanderen. Voor bestaande klanten verandert hierdoor niets.

Prima Power

Als 100% dochter van de Prima Power Groep, verdeelt en ondersteunt Prima Power Benelux de plaatbewerkingsmachines van zowel het Finse Finn-Power OY als het Italiaanse Prima Industrie SpA.  Na de fusie, in 2008, van laatst vernoemde vennootschappen werden beide merknamen omgedoopt tot Prima Power. Het aangeboden gamma is het ruimste in zijn soort en omvat pons-, laser- en buigmachines alsook combinatiemachines en volautomatische productielijnen. In België, Nederland en Luxemburg staat Prima Power Benelux in voor de verkoop en dienst naverkoop van voorvermelde machines. Tot op heden was de verkoop en service van lasersnijmachines in Nederland hierop een uitzondering. Wegens historische redenen, lag de verdeling van deze in Nederland in de handen van een dealer, Tuwi. Dankzij hun inspanningen is de Prima Power lasersnijmachine daar uitgegroeid tot een gevestigde waarde.

“Door deze wijziging wordt Prima Power Benelux ook in Nederland een ‘one stop shop’ en menen we dat we onze bestaande en toekomstige klanten nog beter van dienst kunnen zijn”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven