Prima Power last legeringen met fiberlaser • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Prima Power last legeringen met fiberlaser

De nieuwe fiberlaser lastechniek van Prima Power Laserdyne biedt nieuwe mogelijkheden voor het lassen van een breed scala metalen en legeringen (foto: Prima Power)

Prima Power Laserdyne heeft de laatste paar maanden geïnvesteerd in het ontwikkelen van proces en systeem mogelijkheden voor het lassen van 2D en 3D componenten met CW en QCW fiberlasers. Prima Power  heeft aangetoond dat de CW en QCW fiberlasers toegepast kunnen worden bij het lassen van 304 roestvast staal, titanium legeringen waaronder Ti-6A1-4V en Ti-6Al-2SN-4Zr-6Mo en nikkel gebaseerde hoge temperatuur legeringen zoals Inconel 625, Inconel 718 en Hastelloy X.

De laserbron van de CW en QCW fiberlasers levert een hoog gemiddeld vermogen, een hoge straal kwaliteit en een golflengte van 1 micrometer. Deze eigenschappen bieden nieuwe mogelijkheden en flexibiliteit volgens Prima Power. Vergeleken met CO2 lasers biedt de golflengte van 1 micrometer voordelen bij het leveren van de laserstraal die, in plaats van met spiegels, simpelweg met een glasvezelkabel op het werkstuk kan worden gericht.

Breed scala

Prima Power Laserdyne heeft pas sinds kort fiberlaserbronnen geïntegreerd met de standaard systemen. Met behulp van lasproeven met een reeks van verschillende laserparameters en beschermingsgassen kreeg Prima Power inzicht in de omstandigheden die leiden tot porositeit en de relatie tussen verschillende laserparameters en de lasvorm en het profiel. Het meest uitgebreide onderzoek is onlangs verricht bij het laserlassen van legeringen voor de lucht- en ruimtevaart. De grote uitdaging voor deze materialen zijn de strenge eisen die gesteld worden aan een lasverbinding. Er is geen tolerantie voor scheuren of poreusheid. Testen door Prima Power Laserdyne hebben bewezen dat zowel de CW als de QCW fiberlasers in staat zijn om deze (super)legeringen te lassen en te voldoen aan alle strenge eisen. Laserdyne heeft de laser en de procesparameters volledig ontwikkeld zodat de volledige range legeringen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie gelast kan worden.

De CW en QCW fiberlasers van Prima Power zijn voorzien een nieuwe lensmontage met cross-jet ontwerp. De cross-jet functie zorgt voor  een gas barrière die voorkomt dat metaalspetters en vonken schade toebrengen aan de focuslens (foto: Prima Power)
De CW en QCW fiberlasers van Prima Power zijn voorzien een nieuwe lensmontage met cross-jet ontwerp. De cross-jet functie zorgt voor  een gas barrière die voorkomt dat metaalspetters en vonken schade toebrengen aan de focuslens (foto: Prima Power)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven