Prima Power EBe4 buigcel bij Robberechts • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Prima Power EBe4 buigcel bij Robberechts

De gebogen panelen worden vooralsnog handmatig afgelegd, een speciale automatische robotstapelunit is in ontwikkeling (foto: Marian Oosterink)

Naast de coillijnen is bij Robberechts nu ook een productielijn voor platen is aangeschaft, met als jongste uitbreiding een EBe4 strijkbuigmachine van Prima Power. De EBe4 buigcel is bij Robberechts gekoppeld aan een Night Train platenmagazijn van Prima Power, met 350 posities.

Net als de Shear Brilliance ponsmachine met hoekschaar, eveneens van Prima Power (met een eigen Benelux-vestiging in Nazareth (B)). Vanuit het platenmagazijn worden de geponste platen met behulp van een vacuüm/magnetische grijper toegevoerd aan de buigcel. De EBe4 heeft een werkbreedte van 2.250 mm en is geschikt voor plaatdiktes van 0,5 mm tot 2 mm. Afhankelijk van de aard en het aantal buigingen wordt elke 20 s tot 40 s een kant-en-klaar paneel door de machine afgeleverd.

In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over deze buigcel. Wilt u deze informatie niet missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven