Prima en Finn-Power nu Prima Power • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Prima en Finn-Power nu Prima Power

Prima Power is de nieuwe naam voor de nu geïntegreerde plaatbewerkingsactiviteiten van de Finn-Power Group en Prima Industrie. Begin juni tijdens de Blechexpo 2011 werd de nieuwe naam voor het eerst gepresenteerd aan de beursbezoekers in Stuttgart (D). De concentratie en integratie bij de machinebouwers blijft aanhouden.

Het is goed zichtbaar dat het aantal zelfstandige machinebouwers voortdurend afneemt. De crisis die we achter de rug lijken te hebben heeft het proces van overnames en samenwerken behoorlijk versneld. Kijken we naar machinemerken, dan zien we nog wel veel bekende namen. Maar duik je er wat dieper in, dan zie je dat er nu groepen ontstaan waar van oudsher zelfstandige machinebouwers een plek gevonden hebben. Prima Power is hiervan een voorbeeld.

 

Servo-elektrische Shear Genius van Prima Power tijdens de Blechexpo

De nieuwe naam Prima Power op een Shear Genius tijdens de Blechexpo 2011 (foto’s: Reinold Tomberg) 

 

Benelux

In Stuttgart vertelde Emilio Maio, ‘Geschaftsführer’ bij Prima Power GmbH in Dietzenbach (D), dat voor ons land er eigenlijk weinig verandert. Tuwi in Winterswijk en de vroegere vestiging van Finn-Power in Nazareth (B) blijven de markt in de Benelux bedienen. In februari 2008 heeft Prima Finn-Power overgenomen. Lees meer in het bijgevoegde Engelstalige persbericht van Prima Power:

 

pdf bestand  Press release Blechexpo 2011

 

 

Integratie

Een ander voorbeeld van integratie is de plaatwereld is de overname in ons land van Bewo en Darley door Safan. Of de operationele fusie tussen LVD en Pullmax. Terwijl  sinds 1998 Strippit al deel uitmaakt van de LVD-Groep. En bij het grote Schuler in Duitsland zie je dat de acitviteiten van Müller Weingarten nu geheel geïntegreerd zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven