Ga naar hoofdinhoud

Precisiedraaien bij Benzinger op AMB 2012

Tijdens de AMB te Stuttgart (18 – 22 September) zal Benzinger, fabrikant van CNC-precisiedraaimachines o.a. de Dolittle-B3 exposeren. Dit is een compacte machine voor kleine draaidelen voor het diameterbereik tot 16 mm.

De draaimachine Dolittle-B3 van Benzinger is o.a. uitgevoerd met tegenspil, aangedreven gereedschap met toerentallen tot 18.000 toeren, freeskop met automatische hoekverstelling en een Y-as. . De draaigereedschappen zijn opgenomen in lineair opgestelde en snel uitwisselbare gereedschapblokken. Hierdoor zijn de ombouwtijden minimaal. Verder is de machine uitgevoerd met een tegenspil en Siemens 828D besturing.

 

Dolittle width =

Ook tijdens de vorige beurs in 2010 toonde Benzinger een Dolittle (foto: Reinold Tomberg, kijk hier voor meer foto’s van de AMB 2010

 

Gofuture

Ook toont Benzinger tijdens de beurs een Gofuture-B2. Dit is een precisiedraaimachine voor compleetbewerken met standaard een doorlaat van 26 mm die optioneel te vergroten is tot 32 mm of 42 mm. De machine die Benzinger op de AMB toont is uitgevoerd met een twaalfvoudige revolver en lineair opgestelde gereedschappen. De Gofuture is uit te voeren met tegenspil, Y-as, rondtafel, frees- slijpspillen en automatische laad- en lossystemen.

 

Take5

Een andere machine in Stuttgart is de Take5. Dit vijfassige precisie-draaifreescentrum met hoofd- en tegenspil en een bewerkingseenheid kan ingezet worden om op de beide spillen ofwel drieassig te frezen alsook  te draaien. Dit voor de compleetbewerking van complexe en nauwkeurige producten en met korte ombouwtijden. De machines van Benzinger worden in ons land op de markt gebracht door Oude Reimer. Bekijk ook de video van de Take5 hieronder:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven