Praktische Smart Machine Workshop • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Praktische Smart Machine Workshop

Internet of Things (IoT), machine learning, artificial intelligence, maar ook Industrie 4.0 kunnen nog zeer abstracte begrippen zijn. Hoe kunnen deze technieken worden toegepast binnen de eigen workflow van metaalondernemers? Cadac Group stelt de recente ontwikkelingen op de voet te volgen en deze voor geïnteresseerden te vertalen in een praktische Smart Machine Workshop.

Theo Baltus en Raoul Bück van Cadac Group namen geïnteresseerden in een eerdere vlogserie mee in de wereld van predictive maintenance, big data, machine learning en artificial intelligence.

Big data machine

Deze serie, voor iedereen te bekijken, ging aan de hand van een big data machine in het Cadac-lab, dieper in op machine learning en artificial intelligence.

Zo wordt uitgelegd hoe de verschillende onderdelen in de big data machine gebruikt worden en met elkaar samenwerken (hardware), evenals de rol van software, machine learning, en welke sensor data het best geanalyseerd kunnen worden voor machine learning.

Verder wordt ingegaan op de visualisatie van de IoT/machine learning data. Naast het gebruik van een online dashboard en een ‘slimme’ verlichting wordt de big data machine tevens in augmented reality getoond.

Eendaagse workshop

In het kader van predictive maintenance is bij Cadac Group het idee ontstaan om een showcase te realiseren waarin wordt gedemonstreerd of én hoe het mogelijk is om een voorspelling te doen over het gedrag van een systeem. Ook worden in deze context trainingen georganiseerd, zoals de Training Smart Machine.

Tijdens deze eendaagse workshop laat Cadac Group hands-on kennismaken met de nieuwste technieken.

Zo gaan deelnemers tijdens de workshop aan de slag met de smart machine, een ‘machientje’, waarmee de werking en toepassingen van IoT, machine learning en predictive maintenance in de praktijk aanschouwelijk wordt gemaakt.

Na afloop kan de smart machine meegenomen worden om er zelf verder mee te experimenteren.

De trainingsdagen zijn op 7 september, 14 september en 21 september bij Cadac in Heerlen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven