Nieuws

Praktische low cost robotica wint prijs

Steeds meer kleine en middelgrote bedrijven proberen eenvoudige processen te automatiseren met relatief voordelige robotoplossingen om tijd en kosten te besparen. Speciaal hiervoor heeft igus de low cost robotica innovatiewedstrijd in het leven geroepen. Dit jaar won Robert Hofmann GmbH.

Low-cost robotica staat volgens motion plastics specialist igus voor een toename in de productiviteit met behulp van eenvoudige, betaalbare automatisering in de vorm van robotica-componenten. Afhankelijk van de omvang van de toepassing, kunnen hele processen of delen daarvan modulair worden geautomatiseerd.  

Het Duitse Robert Hofmann, dat zich met name toelegt op het snel produceren van prototypen, had als probleem dat een 3D-printer in theorie continu kan printen, maar dat na elk printproces het printbed vervangen moet worden. En dat is lastig, buiten werkuren, als wel onderdelen geprint moeten worden om de volgende dag klaar te zijn.

De trainees, verantwoordelijk voor de 3D-printers, werken tot 16:15 uur, terwijl het printen bijvoorbeeld niet klaar is voor 17:00 uur. Vanwege deze 45 minuten, verloor het bedrijf meer dan 14 uur bouwtijd, waarin de printer in theorie actief zou kunnen zijn.

Robotarm, bedienbaar met app

Het bedrijf kwam als oplossing met een robolink D low-cost robotarm van motion plastics specialist igus. Deze robotarm is op afstand te bedienen met de smartphone, om automatisch het printbed te vervangen.

Zo kunnen nieuwe AM-bouwprocessen worden gestart via de app; op elk gewenst tijdstip in het weekend of na werktijd, en wordt de printer optimaal benut.

Het concept overtuigde de jury. Tijdens de vakbeurs Motek ontving het bedrijf op de igus-stand als prijs een tegoedbon voor een robolink D robotarm of vergelijkbare robotica-componenten ter waarde van waarde van 3000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven