Positieve arbeidsmarktontwikkelingen in metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Positieve arbeidsmarktontwikkelingen in metaal

Metaalbedrijven verwachten in de komende vijf jaar meer nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Ook verwachten ze hun productieprocessen verder te vernieuwen (foto: Reinold Tomberg)

Na een aantal jaren van dalende omzet in de metaal- en elektrotechniek groeide de omzet in de metalektrosector weer. In het kielzog van de stijgende omzet ontwikkelden diverse arbeidsmarktindicatoren zich in de Metalektro eveneens positief. Zo zijn de scholingsuitgaven van bedrijven in de sector na jaren van daling weer gestabiliseerd.

Ook zijn de verwachtingen van bedrijven over de werkgelegenheidsontwikkeling weer positief. Dit optimisme komt al tot uiting in de groei van het aantal medewerkers met een tijdelijk contract. Dit concludeert het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht in het rapport ‘Arbeidsmarktmonitor Metalektro 2013’, dat vorige week is gepubliceerd. Het onderzoek is door het ROA uitgevoerd in opdracht van Stichting A+O Metalektro.

De positieve werkgelegenheidsverwachtingen van de metalektrobedrijven gelden zowel voor grote bedrijven als voor het midden- en kleinbedrijf. Dat het niet bij positieve verwachtingen blijft, blijkt uit de meest recente Werkgelegenheidsbarometer van april jl. Hieruit blijkt dat de metalektrobedrijven in het eerste kwartaal van 2014 een positieve werkgelegenheidsontwikkeling hebben gerealiseerd en dat de verwachtingen van de bedrijven voor het tweede kwartaal zelfs nog iets hoger liggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven