Pay-per-use voor perslucht • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Pay-per-use voor perslucht

Mader slaat een nieuwe weg in met Looxr. De Zuid-Duitse pneumatiek-specialist wil met deze startup het hele persluchtproces digitaliseren en zo maximale transparantie, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie bereiken. Met speciale Looxr-software kan Mader voor het eerst een volledig fabrikant-onafhankelijk Pay-per-use concept voor perslucht aanbieden.

“We deden de eerste pogingen in de digitale persluchtwereld onder het merk Mader, maar realiseerden ons al snel dat een spin-off zinvoller is”, zegt Werner Landhäußer, CEO en samen met CTO Peter Maier aandeelhouder van Mader.

Mader blijft zich sterk focussen op producten en dienstverlening rond het thema energie-efficiënte perslucht en pneumatiek. “Looxr wil een partner zijn bij de implementatie van digitale topics in het gehele persluchtsysteem en de daarvoor geschikte technologieën en software leveren “, legt Landhäußer uit. “Niet alleen voor Mader, maar ook voor andere leveranciers”, benadrukt Maier.

‘Transparanter’

De ‘Looxr Perslucht 4.0’-software gebruikt de combinatie van moderne sensortechnologie, intelligente software en Smart Data Analytics. Dankzij de Looxr-technologie en -software moet het voor het eerst mogelijk zijn om het gehele persluchtproces transparanter te maken, stellen zij.

Pay-per-use (betalen op basis van verbruik) voor perslucht betekent concreet dat klanten niet langer een merk A of B compressoren kopen, maar betalen voor hun perslucht op basis van hun werkelijke verbruik.

Online portal

Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwste sensortechnologie, die realtime gegevens aanlevert die op elk gewenst moment kunnen worden opgevraagd in de online portal van Looxr.

“Dit maakt een op-de-cent-nauwkeurige facturering van het persluchtverbruik mogelijk en zorgt ook voor betrouwbare persluchttoevoer, omdat technische problemen vooraf kunnen worden gedetecteerd,” vertelt Maier.

Geen investeringen

Een ander voordeel voor de klant is, volgens Maier, dat men geen investeringen hoeft te doen en toch zeker is van de persluchtvoorziening door het nieuwe betalingsmodel.

“Tijdens de afgesproken looptijd zorgen we voor alles: dat er perslucht is, dat de installatie wordt onderhouden, dat de energie-efficiëntie en de persluchtkwaliteit op het gewenste niveau zijn, dat de afname-schommelingen worden gecompenseerd – en dit zonder een minimaal maandelijks afnamevolume.”

‘Variabele budgetpost’

Met deze Pay-per Use oplossing wordt perslucht voor het eerst een variabele budgetpost, direct afhankelijk van productiehoeveelheid.

De software is bedoeld voor functionarissen voor energie-efficiëntie, onderhoudsmanagers, persluchtmanagers, productiemanagers en directies.

Er is transparantie met betrekking tot luchtverbruik en eenvoudig toegankelijke informatie voor eigen auditrapportages. Voor de manager onderhoud kan de absolute betrouwbaarheid van de aanvoer van perslucht en de in vergelijking geringe inspanning met het persluchtsysteem beslissend zijn.

‘Optimaliseren’

“We kennen niet alleen het stroomverbruik, de werkdruk of de volumestroom”, legt Landhäußer. “Door de toevoeging van verdere meetwaarden, de registratie van de waarden over een langere periode en het gebruik van moderne analysetools, worden de verhoudingen binnen een persluchtsysteem duidelijker.”

En dus ook de te nemen maatregelen. “Bijvoorbeeld om de gewenste persluchtkwaliteit te bereiken, om de energie-efficiëntie van het systeem te verbeteren of om een dreigende storing van de perslucht te voorkomen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven