Ga naar hoofdinhoud

Partnership Hexagon/Altium voor duurzame elektronica en smart producten

Hexagon’s Manufacturing Intelligence divisie en Altium zijn een strategische samenwerking aangegaan die afnemers moet helpen om het ontwerp en de productie van elektronica en smart producten milieuvriendelijker te maken. Het partnerschap zal Hexagon’s Nexus platform en het Altium 365 platform integreren om vier belangrijke gebieden aan te pakken. Hexagon en Altium werken samen om de duurzaamheid te verbeteren met cloudbased digital reality-oplossingen.

Hexagon heeft expertise in het gebruik van data uit ontwerp en engineering, productie en metrologie. Altium’s sterke punten liggen in PCB-ontwerp en elektronica supply chain intelligence. Dit helpt bedrijven om te begrijpen wat de impact is van beslissingen bij productontwikkeling op de duurzaamheid van elektronica en smart producten.

Duurzaamheid enorme uitdaging

Bijna elke industrie staat tegenwoordig onder toenemende druk om haar ecologische voetafdruk en energieverbruik te verminderen, de recyclebaarheid van producten te verbeteren en te voldoen aan vele aanvullende wettelijke vereisten.

Het realiseren van dergelijke verschuivingen in de elektronica-industrie is een enorme uitdaging gezien de complexiteit van wereldwijde toeleveringsketens en activiteiten, en van de producten zelf.

Nieuwe tools voor duurzaamheid

Er bestaan bijna geen oplossingen om de duurzaamheidsprestaties in dit ecosysteem te beheren. Het partnerschap van Hexagon en Altium erkent de aanzienlijke impact die de elektronica-industrie heeft op het milieu en streeft naar een positieve verandering door de introductie van nieuwe tools en oplossingen die de industrie helpen om duurzamer te worden.

Aanpak op 4 gebieden

De 4 belangrijke gebieden die het partnership en de integratie van Hexagon’s Nexus platform en het Altium 365 platform aanpakt zijn: duurzaam produceren, design voor sustainability, innovatie stimuleren en bedrijfsoplossingen bieden.

1. Duurzaam produceren

De partners helpen fabrikanten om duurzamere productieprocessen en technologieën te identificeren en te implementeren die afval verminderen en de impact op het milieu minimaliseren door voortdurende verbetering.

2. Design for sustainability

Hexagon en Altium stellen ingenieurs in staat om met data-gedreven workflows geavanceerde simulatie-gestuurd ontwerp, virtuele prototyping en kwaliteitsinspectie-technieken te gebruiken. Met behulp van het juiste materiaal, ontwerp en productieprocessen worden duurzame producten gecreëerd.

3. Innovatie stimuleren

De twee bedrijven willen samenwerken met de markt om nieuwe oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de veranderende behoeften van de markt en die huidige en toekomstige uitdagingen aanpakken. Denk aan Hexagon’s Sixth Sense start-up ecosysteem en ondersteuningsprogramma.

4. Bedrijfsoplossingen bieden

De partners willen bovendien oplossingen bieden die de elektronica-industrie de overtuigende zakelijke differentiators en intelligentie bieden die bedrijven nodig hebben om meer innovatie voor duurzaamheid te omarmen.

Verminderen eWaste

Het partnerschap is breed opgezet, met ontwikkelingen gepland voor 2023 en daarna, De eerste oplossingen zijn gericht op het verminderen van eWaste (elektronisch afval).

Dit gebeurt door het bijhouden van de impact van kooldioxide en verbeteringen op het gebied van recycleerbaarheid. Dit wordt beschikbaar gesteld via Hexagon’s Nexus digital reality platform en het Altium 365 platform voor het ontwerpen van elektronische producten dat PCB-ontwerp, MCAD, gegevensbeheer en teamwerk verenigt.

IPC: versterkt positie bedrijf

“IPC feliciteert Altium en Hexagon met hun partnerschap ter bevordering van duurzaamheid”, zegt John Mitchell, president & CEO van industriestandaardgroep IPC.

“Altium’s expertise in PCB-ontwerp en supply chain, gecombineerd met Hexagon’s metrologie- en analysecapaciteiten, versterkt de positie van het bedrijf als toonaangevende autoriteit voor de elektronica-industrie op het gebied van milieuduurzaamheid en een gewaardeerde partner in IPC-initiatieven, waaronder onze binnenkort aangekondigde Sustainability Leadership Council.”

‘Echte vooruitgang mogelijk maken’

“Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de agenda’s van bijna elk bedrijf in onze industrie”, zegt Ted Pawela, chief ecosystem officer bij Altium.

“Ons partnerschap met Hexagon zal echte vooruitgang mogelijk maken in het volgen en rapporteren, en vooral het verbeteren van de belangrijkste duurzaamheidscijfers die onze klanten moeten aanpakken.”

“We kijken uit naar de voortdurende samenwerking met IPC en Hexagon om een duurzamere toekomst voor onze industrie te helpen creëren.”

‘Duurzaamheid topprioriteit’

“Duurzaamheid is een topprioriteit voor Hexagon”, zegt Parth Joshi, chief product and technology officer van Hexagon’s Manufacturing Intelligence divisie.

“We zijn verheugd om met Altium samen te werken en gebruik te maken van hun elektronica-expertise en software om onze klanten rijkere oplossingen te bieden.”

“Samen hebben we een visie om de manier waarop duurzaamheid wordt bekeken, geïmplementeerd en toegepast in de elektronica-industrie te veranderen.”

“We zetten ons in voor de ontwikkeling en implementatie van duurzame productieprocessen en open digitale technologieën die onze klanten zullen helpen om inefficiënties aan te pakken, hun ecologische voetafdruk te verkleinen en om een circulaire economie in te voeren”, besluit Joshi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven