Overijsselse scholieren bezoeken Hannover Messe • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Overijsselse scholieren bezoeken Hannover Messe

Na het succes van vorig jaar wordt de Hannover Messe Challenge dit jaar opnieuw georganiseerd. (foto: Hannover Messe Challenge 2017)

150 leerlingen uit Overijssel bezoeken maandag 24 april de Hannover Messe. Door mee te gaan naar Hannover maken de leerlingen niet alleen kennis met de nieuwste innovaties en technologische ontwikkelingen, ze ontdekken ook waar hun interesse binnen wetenschap en technologie naar uit gaat. Dit kan hen helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

De leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo vormen teams, die allemaal een opdracht hebben meegekregen van een bedrijf of organisatie uit Oost-Nederland. Ze gaan naar Hannover om kennis te maken met de internationale wereld van techniek en om inspiratie op te doen voor de uitwerking van hun opdracht. Na het bezoek hebben de leerlingen vier weken de tijd om hun advies te schrijven en een bijbehorend filmpje te maken. Het winnende team ontvangt 500 euro.

Bedrijfsopdrachten

Uit Zwolle doen 30 leerlingen van het Greijdanus College mee. Als een van de partners van de Hannover Messe Challenge organiseert hogeschool Windesheim voor hen twee bedrijfsopdrachten. De leerlingen gaan aan de slag met opdrachten van het bedrijf Robertpack Industrial & Packaging Equipment en Waterschap Drents Overijsselse Delta.
Robertpack vraagt de leerlingen om een (audio)visueel systeem te bedenken waarmee een storing van hun machines beter op afstand verholpen kan worden. Het Waterschap geeft regelmatig rondleidingen en gastlessen rondom het thema ‘Ruimte voor de rivier’ en vraagt de leerlingen om een voorstel te maken om dit innovatief en interactief te presenteren aan geïnteresseerden. Andere bedrijven en organisaties uit Overijssel die meedoen zijn Aannemersbedrijf Haafkes Veldwachter, Roesingh Research & Development, PHB Deventer, Van Lente systeemintegratie, Van Wijnen Bouw en Waterschap Vechtstromen.

Perspectief op de arbeidsmarkt

De organisatoren van de Challenge en de deelnemende bedrijven en organisaties willen de interesse van leerlingen aanwakkeren voor een technische opleiding en – na afronding daarvan – een baan in de techniek. Zowel nu als in de toekomst is er groeiende vraag naar hoog opgeleide technici in Oost-Nederland. Niet alleen in de hightechindustrie maar ook in sectoren als de gezondheidszorg, bouw en logistiek. De keuze voor een technische opleiding biedt daarmee een uitstekend perspectief op de arbeidsmarkt.

Over de Challenge

Na het succes van vorig jaar wordt de Hannover Messe Challenge dit jaar opnieuw georganiseerd. In de Challenge werken Universiteit Twente, de hogescholen Saxion en Windesheim, Techniekpact Twente, TechYourFuture en Platform Techniek Deventer samen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven