OSG mikt op reductie bewerkingstijd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

OSG mikt op reductie bewerkingstijd

De PHX-LN-CRE is leverbaar vanaf 0,8 mm met vier tanden waardoor een hogere tafelvoeding gebruikt kan worden. De PHX-LN-DBT is leverbaar vanaf 0,3 met drie tanden (foto's: OSG)

Bij gereedschapleverancier OSG ligt het accent tijdens de EMO Milano 2015 onder meer op het verkorten van cyclustijden. Dit geschiedt door de frezen zodanig aan te passen dat met hogere voedingen gefreesd kan worden. De oplossing hiervoor zit in de geometrie. De eerste twee voorbeelden zijn de frezen PHX-LN-CRE en PHX-LN-DBT voor de stempel- en matrijzenindustrie.

Deze frezen kenmerken zich door een korte snijlengte, waardoor de frees stabiel is. Daardoor kan met hogere voedingen bij grotere uitsteeklengtes worden gefreesd. De ongelijk verdeelde vertanding voorkomt trillingen en de nieuwe spaankamer zorgt voor een goede spaanafvoer.

Tappen in verschillende uitvoeringen van OSG
Tappen in verschillende uitvoeringen van OSG

Deep Feeder

Het tweede voorbeeld van meer productiviteit is de PHX-DFR (Deep Feeder). Door de speciale hoofdsnijkant wordt de spaan langer en dunner. Hierdoor wordt de snijwarmte gemakkelijker afgevoerd, waardoor minder warmte doordringt in zowel de snijkant van het gereedschap als het werkstuk. Door deze  geometrie van de hoofdsnijkant nemen ook de verspaningskrachten af. Daardoor kan de voeding bij grote bewerkingsdieptes worden verhoogd.

Een PHX LN CRE frees van OSG
Een PHX LN CRE frees van OSG

Tappen

OSG toont verder op de EMO de nieuwe S-tap. Het basismateriaal is geen PM-staal, maar HSS-E. OSG laat ook de draadfrees WX-ST-PNC-3P zien, die met drie gangen snijdt en daardoor de verspaningskrachten reduceert. Hierdoor buigt de draadfrees niet af en is de schroefdraad over de totale lengte volgens kaliber en niet conisch. Met de draadfrezen WX-ST-PNC-3D kan tot een draaddiepte 3D bewerkt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven