Optibelt Walk naar United Dutch Industries • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Optibelt Walk naar United Dutch Industries

Optibelt Walk uit het Limburgse Heijen komt na 8 jaar weer in Nederlandse handen. Het dochterbedrijf van de Duitse Arntz Optibelt Group is overgenomen door N2-Enterprise Holding. Optibelt Walk wordt ondergebracht bij United Dutch Industries.

Het bedrijf ontwerpt en produceert tandwielen, tandheugels, kettingwielen, tandwielkasten en speciale aandrijfcomponenten.

Denk aan componenten voor in systemen voor bagageafhandeling op vliegvelden, agv’s voor in fabrieken, maar ook voor in elektrische knipscharen waarmee de brandweer auto’s na ongevallen openknipt. Het bedrijf heeft zo’n 24 medewerkers.

N2-Enterprise Holding is een investeringsmaatschappij van Paul Dumas en Aad Goudriaan. In de holding zitten ook de Blok Group, met productielocaties in Velsen-Noord en Someren (Leves fijnmetaal), en Mobius 3D Technologies.

De Blok en Mobius

De Blok Group is specialist in verspanende bewerkingen van metalen en dienstverlening in de (zware) industrie.

Mobius 3D Technologies, eveneens uit Velsen-Noord, ontwerpt en fabriceert 3D-geprinte metalen componenten en apparaten voor toepassingen in de medische sector en de ruimtevaart.

‘Welkome aanvulling’

”Optibelt Walk vormt met haar kennis en kunde een welkome aanvulling op het brede assortiment aan producten dat nu al  door de Blok Group wordt aangeboden”, zegt algemeen directeur Mathijs Hoogland van de Blok Group.

Het Limburgse bedrijf wordt onderdeel van de groep die in de markt opereert onder de naam United Dutch Industries, samen met de Blok Group, Leves Metaal en Mobius. Met Optibelt Walk erbij is een groep ontstaan met ongeveer 120 medewerkers en in totaal 20 miljoen omzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven