Opleiding voor verspaners nu ook in Best • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Opleiding voor verspaners nu ook in Best

In het nieuwe opleidingscentrum van STODT Toekomsttechniek in het Noord-Brabantse Best is op 26 september de BBL3-opleiding Allround verspaner CNC van start gegaan.

Het opleidingspakket dat STODT vanuit Hengelo al ongeveer 20 jaar aanbiedt voor de verspanende industrie in Nederland is voortaan ook direct beschikbaar in het zuiden des lands.

Allround verspaner CNC

De nieuwe STODT-vestiging in Best werkt volgens hetzelfde concept en biedt dezelfde faciliteiten als die in Hengelo. Om in deze startfase de kwaliteit te borgen, wordt de BBL3-opleiding verzorgd door een docent uit Hengelo. Het eerste BBL3-traject in Best is begonnen met een bescheiden aantal deelnemers, maar wie zich wil laten opleiden of omscholen tot allround verspaner CNC, kan de komende maanden instromen.

Compleet aanbod

Naast de BBL3 liep er in Best al een BBL-traject voor een grote groep van Philips. Die heeft vooral betrekking op elektrotechniek. STODT wil  in de toekomst alle opleidingsvragen vanuit de maakindustrie kunnen beantwoorden. Zo start in Best binnenkort ook een training Aukom meettechniek, en er is een open inschrijving voor CNC-bijscholing.

De BBL3 zoals STODT die nu ook in Best aanbiedt, is een opleiding in die zin dat met praktische scholing en intensieve begeleiding de reguliere opleidingsduur van drie jaar kan worden gereduceerd tot slechts één jaar. Zeker in deze tijd is dat voor veel bedrijven in de maakindustrie een reden om juist voor de ‘Sprint-BBL’ van STODT te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven