Open huis Promas toont metaalbewerkingtrends • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Open huis Promas toont metaalbewerkingtrends

Promas presenteerde tijdens het open huis een Halter LoadAssistent bij een vijfassig Akira-Seiki bewerkingscentrum

Het open huis dat machine-importeur Promas op 11 en 12 november jl. hield, was een afspiegeling van trends die de metaalverwerkende industrie momenteel aansturen. Steeds vaker worden bewerkingscentra en draaimachines geautomatiseerd met een robot voor werkstukbelading en in de showroom werden daarvan verschillende mogelijkheden gedemonstreerd, onder andere met een Halter LoadAssistent bij een vijfassig Akira-Seiki bewerkingscentrum.

Een tweede trend is additive manufacturing: bezoekers konden kennismaken met de 3D-metaalprinter van Sisma, sinds kort opgenomen in het Promas-programma. Een derde trend was zichtbaar in het grote aantal bewerkingsmachines op het open huis: metaalbewerkers, met name toeleveranciers, moeten steeds alerter reageren op de marktvraag en zijn gebrand op korte leveringstijden. Een importeur moet op die marktvraag anticiperen en daarop zijn voorraad afstemmen. Promas is met het huidige aanbod in staat om aan een groot deel van de potentiële vraag te voldoen. Andere trends die in de grote showroom van Promas werden vertegenwoordigd waren het vijfassig frezen, precisiebewerking en hoogvolumeverspanen.

22 machines

Bijna driehonderd vakbezoekers afkomstig uit alle delen van Nederland en België kwamen zich op de hoogte stellen van het actuele Promas-leveringsprogramma. De 22 geëxposeerde machines vormden daarvan een goede dwarsdoorsnede. Daarbij ging de aandacht vooral uit naar de primeurs. Zo trok de demonstratie van de nieuwe Tiltenta 6 zwenkkopmachine – de iets kleinere uitgave van de T7, die ernaast stond opgesteld – veel bekijks. Ook de machines van merken als Hartford, Feeler en CMZ konden rekenen op veel belangstelling. Voor het eerst waren ook enkele leveranciers van gerelateerde producten, waaronder Heidenhain, Hoffmann en Sandvik, uitgenodigd om hun ontwikkelingen te laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven