Ook uitstel voor Hannover Messe • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ook uitstel voor Hannover Messe

Hannover Messe wordt verplaatst naar 13 tot en met 17 juli 2020. Deutsche Messe AG reageert daarmee op de wereldwijde ontwikkelingen die samenhangen met het coronavirus.
UPDATE: Dit jaar gecanceld. Nieuwe data: volgend jaar: 12-16 april 2021.

Zie: https://www.metaalmagazine.nl/agenda/hannover-messe-uitgesteld/

De beslissing tot uitstel van het evenement (dat gepland stond van 20 tot en met 24 april) is genomen in nauwe samenhang met de regionale Gezondheidsautoriteit in Hannover, de raad van exposanten van de Hannover Messe en partners VDMA en ZVEI.

De Gezondheidsautoriteit van de regio Hannover had de Deutsche Messe aangeraden om het advies van het Robert Koch Institut op te volgen.

Koortsmeetstations en risicobezoekers weren

Die adviseert onder meer om bij grote evenementen, bij alle ingangen stations neer te zetten die bezoekers controleren op koorts. Ook dienen mensen uit risicozones of mensen die contact hebben gehad met mensen uit risicozones te worden geweerd.

Dit zou tot zo’n uitgebreide check van alle beursdeelnemers (exposanten, bezoekers dienstverleners, standbouwers en cateraars) hebben geleid, dat de Deutsche Messe heeft aangegeven niet in staat te zijn om de voorgestelde maatregelen uit te voeren.

‘Aanzienlijke beperkingen’

“Bovendien zouden de maatregelen het opzetten en uitvoeren van het evenement zodanig belemmeren, dat het evenement zijn doel niet zou bereiken; of slechts met aanzienlijke beperkingen voor exposanten en bezoekers.

“Met de nieuwe datum in juli bieden wij onze exposanten het vroegst mogelijke tijdslot om hun innovaties aan een wereldwijd publiek te presenteren en om zaken te doen”, aldus Dr. Jochen Köckler, voorzitter Raad van Bestuur van Deutsche Messe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven