Ook niet-geautomatiseerde productie monitoren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ook niet-geautomatiseerde productie monitoren

Fastems Manufacturing Management Software (MMS) heeft een nieuw domein: WCO (Work Cell Operations). Met deze module zijn alle handmatige productietaken, werkcellen en stand-alone machines op te nemen in de IT-ondersteunde planning, controle en bewaking van de productie.

MMS is een oplossing voor het plannen, voorspellen, controleren, visualiseren en monitoren van geautomatiseerde productieprocessen. Met WCO worden de mogelijkheden uitgebreid. Hiervoor kan de oplossing apart worden gebruikt voor machines of handmatige werkstations of in combinatie met een geautomatiseerd pallet- en/of werkstukhandlingsysteem.

‘Handmatig bediende werkstations’

“MMS Work Cell Operations, oftewel WCO, biedt de Fastems-functies als automatische, voorspellende planning en volledige transparantie van de productieactiviteiten, voor stand-alone bewerkingsmachines en andere handmatig bediende werkstations”, vertelt Tomi Kankainen, CDO en VP van Fastems MOM Software-activiteiten .

WCO belooft diverse voordelen voor werkvoorbereiding, werkvloer en controle. Te denken valt aan een tijdgeoptimaliseerde, geautomatiseerde productieplanning die rekening houdt met de gehele procesketen, beheerd door WCO, samen met een automatische gedetailleerde planning die productie met kleinere onderdeelbuffers mogelijk maakt, naast andere parameters.

Vooral de medewerkers op de werkvloer hebben een duidelijk zicht op welke gereedschappen en materialen nodig zijn en welke middelen mogelijk ontbreken. Bovendien weten zij altijd precies welke taken er in een dienst moeten worden uitgevoerd, omdat ze worden voorzien van duidelijke, geprioriteerde werklijsten.

‘Gereedschappen en materialen tijdig binnen’

Met de WCO-module zijn er verschillende triggers in de bestel- en transferlogistiek, die zorgen dat de gereedschappen en materialen tijdig binnen zijn, om ze op tijd bij de machines, cellen of stapelbare hubs (FMS’en) af te kunnen leveren.  

Als daarvoor toestemming is verleend, kan de medewerker van een machine of werkcel via WCO ook toegang krijgen tot alle belangrijke productiedocumenten en instructies. Zo biedt de module meer transparantie in actuele informatie van productiecapaciteiten, productieoutput en de orderstatus.

‘Efficiënte totale productie’

WCO heeft ook direct een positieve effect op de belangrijkste parameters voor een efficiënte totale productie. Voorbeelden hiervan zijn: een hogere bezettingsgraad van de productiecapaciteiten, een hogere productieoutput en kortere doorlooptijden.

Verder maakt het een hogere leverbetrouwbaarheid mogelijk (bijvoorbeeld door het gebruik van automatische planning op basis van realtime productieorders, vervaldatums en hoeveelheden) en minder WIP (work-in-progress).

‘Hogere productiekwaliteit’

Een gedetailleerde planning en naadloze overdracht van informatie resulteert volgens het bedrijf hoe dan ook in een hogere productiekwaliteit.

De nieuwe WCO-software van Fastems biedt bovendien alle krachtige tools die nodig zijn om geautomatiseerde en niet-geautomatiseerde productiestappen te combineren in een uniform productiemanagementsysteem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven