One-piece-flow Schramme met Fastems • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

One-piece-flow Schramme met Fastems

Om de filosofie van ‘one-piece-flow’ optimaal in te kunnen vullen is de nieuwe bedrijfshal van Schramme Industries in feite opgebouwd rond het magazijnsysteem van Fastems. Met aan de ene zijde van het magazijn de logistieke zone, met de vier laadstations (uit te breiden tot zeven) en hun voedingslijnen.

In de logistieke zone worden de gietstukken en andersoortige halffabricaten op de productpallets geladen en hydraulisch opgespannen. Hier vindt ook de uitname van het gerede product plaats en het verzendklaar maken. Aan de achterzijde van het magazijn staan de inmiddels zes horizontale bewerkingsmachines van OKK (geleverd via Gibas), waarop de producten worden bewerkt. De machines zijn voorzien van een wisseltafel.

 

Schramme Fastems

Directeur Guy Schramme voor de centrale besturingsconsole met de lay-out van de productielijn. “One-piece flow als leidende bedrijfsfilosofie” (foto’s: Jan Oonk)

 

One-piece-flow

“One-piece-flow”, zo vat directeur Guy Schramme de filosofie samen van Schramme Industries in Roeselare. Of het nu gaat om enkelstuks of seriewerk, alle orders moeten random door elkaar afgewerkt kunnen worden. Just-in-time en zonder omsteltijden. Dat lukt door alle bewerkingsmachines te koppelen aan een 70 meter lang magazijnsysteem van Fastems.

 

In Metaal Magazine nr. 10 van 2013 die onlangs verschenen is (het laatste nummer van dit jaar),  in een reportage meer informatie over Schramme Industries en het magazijnsysteem van Fastems. Neem nu een abonnement op Metaal Magazine en u mist in 2014 geen enkel artikel meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven