Omron investeert in Techman Robot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Omron investeert in Techman Robot

Omron neemt een belang van ongeveer 10% in Techman Robot. Met de investering in het Taiwanese cobotmerk komt Omron tegemoet aan toenemende automatiseringsbehoeften als gevolg van arbeidstekorten op productielocaties. De kapitaalinvestering zal naar verwachting eind dit jaar voltooid zijn.

Omron Corporation is in 2018 een strategische samenwerking aangegaan met Techman. Sindsdien worden de collaborative robots uit de TM-serie van Techman wereldwijd als co-branded product verkocht via het distributienetwerk van Omron. 

Omron en Techman hebben ook gezamenlijk de Mobile Manipulator ontwikkeld. Deze mobiele werkrobot combineert de mobiele robot van Omron en de TM-serie om productielocaties mogelijk te maken waar mensen en machines samenwerken.

Automatisering en cobot combineren

Met de investering in Techman wil Omron gezamenlijk innovatieve robotoplossingen ontwikkelen die de fabrieksautomatiseringsapparatuur van Omron combineren met de cobots van Techman. Zo wordt zowel de veiligheid als de productiviteit gewaarborgd en een oplossing geboden voor het tekort aan arbeidskrachten op productielocaties.

Concept i-Automation

“De productiesector is sterk aan verandering onderhevig”, vertelt Junta Tsujinaga, president van de Omron-divisie Industrial Automation.

“Anticiperend op deze veranderingen streeft Omron sinds 2016 geavanceerde productie na met concept ‘i-Automation’ om problemen op te lossen waarmee productielocaties worden geconfronteerd. We hebben ons geconcentreerd op robottechnologie en marktontwikkeling sinds Omron in 2015 de industriële robotfabrikant Adept Technology Co., Ltd. overnam.”

‘Op één na grootste cobotmerk’

“Techman Robot is sinds 2018 met succes ’s werelds op één na grootste bedrijf voor collaborative robots geworden”, zegt Dr. Shi-Chi Ho, voorzitter van Techman Robot. “We streven naar het creëren van slimme fabrieksoplossingen voor samenwerking tussen mens en machine, en we zijn blij onze langdurige relatie met Oomron te verdiepen door deze samenwerking.”

”Dit is een belangrijke kans voor beide bedrijven, waarbij we inspelen op de snelgroeiende behoefte aan slimme productie”, vervolgt hij.

Door de robotica-activiteiten te versterken, wil Omron de oprichting van productielocaties mogelijk maken die de realisatie versnellen van concept ‘i-Automation!’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven