Ga naar hoofdinhoud

Oliebad-draadvonken met ‘Tubular Drive’

Op de komende EMO 2013 te Hannover presenteert Mitsubishi Electric op haar stand (C08 in Hal 25) drie draadvonkmachines en één zinkvonkmachine. Van dit viertal vormt de MX600 oliebad-draadvonkmachine een wereldprimeur. Het is ’s werelds eerste oliebad-draadvonkmachine met ‘Tubular Drive’-technologie.

De ‘Tubular Drive’-technologie is een directe aandrijving die gebaseerd is op buisvormige servomotoren. Dit biedt een hogere stabiliteit en meer dynamiek. Daardoor is de vonkmachine geschikt voor het bewerken van speciale materialen met zeer hoge precisie en oppervlaktekwaliteit.

 

tubular drive mitsubishi electric

Een schema van een aandrijving met tubular drive (foto: Mitsubishi Electric)

 

Afzinkbare bak

De MX600 is uitgerust met de nieuwste Nano Puls V-generator en de Mitsubishi Electric Advance Plus besturing. Het snijbereik bedraagt 300 mm x 200 mm. De machine is verder voorzien van een automatisch afzinkbare bak en automatische draadinvoer voor diameters vanaf 0,05 mm.

 

MX600 EMO Mitsubishi Hannover 2013 De MX600 oliebad-draadvonkmachine, een wereldprimeur, is ’s werelds eerste oliebad-draadvonkmachine met ‘Tubular Drive’-technologie, geschikt voor het bewerken van speciale materialen met zeer hoge precisie en oppervlaktekwaliteit. In ons land brengt Dymato de vonkmachines van Mitsubishi Electric  op de markt (foto: Mitsubishi Electric /Dymato)

 

Draadinvoersysteem

Bij de MV1200R – zie de foto bij het intro van dit bericht – zijn productiviteit en procesbetrouwbaarheid verhoogd door het nieuwe AT-draadinvoersysteem. Ook deze machine is gebaseerd op de innovatieve ‘Tubular Drive’-technologie voor alle assen. Daarnaast is de MV1200R voorzien van de nieuwste technologie voor het bewerken van zeer harde materialen zoals CBN en PKD. De machine is gecombineerd met de ‘Mitsubishi Electric’-productiecel, die bestaat uit een Mitsubishi Melfa RV12DSL-robot, een ITS-Technologies rotatieas en Mitsubishi Electric Job management software MasterCell. De machine wordt live gedemonstreerd met het volautomatisch profileren van CBN- en diamantslijpschijven.

 

Hoge werkstukken

Ook op de stand aanwezig is de MV2400S+ draadvonkmachine, een waterbad-draadvonkmachine die met een Z-asverplaatsing van 425 mm met name geschikt is voor hoge werkstukken; de maximale werkstukafmetingen bedragen 1050 x 820 x 420 mm (xyz). Bij deze machine worden X- en Y-as direct aangedreven volgens de ‘Tubular Drive’ technologie. De MV2400S+ is uitgerust met het ODS Optical Drive System en met de Mitsubishi Advance-besturing.

 

Thermisch geregeld

Naast deze drie draadvonkers demonstreert Mitsubishi met de EA8S ook een nieuwe zinkvonkmachine. Opvallende kenmerk hiervan zijn de thermisch geregelde machineconstructie. De machine is voorzien van de Mitsubishi Advance besturing en een gereedschapwisselaar. Het bereik van de X-, Y- en Z-as bedraagt 300 mm x 250 mm x 250 mm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven