Okuma opent slimme fabriek Taiwan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Okuma opent slimme fabriek Taiwan

Okuma-fabriek in Taiwan.

Okuma heeft in Taiwan een nieuwe fabriek geopend. Na Dream Site 1 en Dream Site 2 heeft het bedrijf hier een hypermoderne fabriek neergezet met IIoT-connectivity, voor de ‘slimme’ productie van draaibanken, bewerkingscentra en dubbelkolomsmachines. Deze maand start de bouw van een vierde op IIoT gebaseerde, smart fabriek bij het hoofdkantoor in Japan, voor productie vanaf mei 2019.

De nieuwe fabriek in Taiwan is gebouwd vanwege een toegenomen vraag naar Genos-draaimachines en verticale bewerkingsmachines alsmede gunstige economische ontwikkelingen in Azië.

Maximalisatie productiviteit

In de 14.300 m2 grote productielocatie heeft Okuma een capaciteit van 300 units per maand. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Okuma’s smart manufacturing oplossing Connect Plan om machines, productie- en voortgangsprocessen alsmede accurate werkinstructies onderling te verbinden met Industrial Internet of Things (IIoT).

Real data-analyse en geavanceerde visualisatie van machinebenutting tot aan assembleerwerk zorgen voor een dagelijkse evaluatie en dus een maximalisatie van de productiviteit.

Technisch centrum India

Speciaal voor de sales en aftersales heeft Okuma in India kortgeleden ook een speciaal technisch centrum geopend. Zoals de Okuma Technical Centres (OTC) in Europa voorziet dit centrum fabrikanten van producten en snellere en uitgebreidere service en aftersales support.

Bezoekers kunnen er nieuwste innovaties van Okuma in de showroom bekijken en testbewerkingen uitvoeren op de machines. Ook kunnen met Okuma-experts voorstellen en productiemogelijkheden besproken worden.

Slimme fabriek Japan

Okuma K6 in Japan (foto’s Okuma).

Deze maand start tevens de bouw van een nieuwe fabriek in het Japanse Kani. Dit is een uitbreiding van de bestaande Kani-fabriek. De nieuwe slimme fabriek (K6) komt er omdat er vanuit de markt meer behoefte is aan productie in een brede diversiteit en in hoge volumes.

K6 krijgt net als de nieuwe locatie in Taiwan en Dream Site 2, die in 2017 opende, een combinatie van Connect Plan, slimme machines, robots en flexibele productiesystemen, waardoor 24/7 productie van machinecomponenten mogelijk wordt. De nieuwe K6 zal naar verwachting in mei 2019 operationeel zijn.

Okuma verwacht de totale productiecapaciteit van de machinecentra met 30 procent te kunnen verhogen, door de automatische productie van onderdelen te synchroniseren met het assemblageproces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven