Okuma Genos M560R-V voor Abrahams Metaalbewerking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Okuma Genos M560R-V voor Abrahams Metaalbewerking

Richard Cornet bij het nieuwe verticale bewerkingscentrum  Genos M560R-V van Okuma (foto: Gelderblom)

Met de investering in een verticaal bewerkingscentrum van het type Genos M560R-V heeft Abrahams Metaalbewerking uit Weert opnieuw voor een Okuma machine gekozen. De toeleverancier van draai- en freeswerk heeft nu negen machines van het Japanse fabrikaat in de werkplaats staan. Uniformiteit qua besturingstechniek en machines bepaalt mede het investeringsbeleid.

Directeur Richard Cornet: “Hoewel Okuma machines duurder in aanschaf zijn, schrijf je per jaar veel minder af en ben je minder kwijt aan uitval, controle en onderhoud. Ook de restwaarde is hoog. Wat ons verder aanspreekt is de zekerheid dat de toleranties worden aangehouden, ook bij onbemande productie, en dat de betrouwbaarheid op lange termijn gegarandeerd is.” Geen loze uitspraak: het MCV4 bewerkingscentrum waarvoor de Genos in de plaats komt, ook van Okuma, heeft er inmiddels 25 jaar trouwe dienst op zitten.

Gelderblom

De Genos M560R-V, geleverd door Okuma-importeur Gelderblom uit Houten, heeft naast de gebruikelijke drie assen van een standaard bewerkingscentrum een extra rotatie-as voor het uitvoeren van complexe taken. De gereedschapwisseltijd is slechts 3,5 s. Samen met de ijlgangen – 40, 40 en 32 m/min voor resp. de X-, Y- en Z-as – de maximale spilsnelheid van 15.000 omw/min en het hoge koppel van bijna 200 Nm heeft Abrahams er een machine bij die vooral bij grote series van producten met korte cycli tot zijn recht komt. Daarnaast is het bereik in de X-richting een pluspunt. Het bereik van de X-as is namelijk 1.050 mm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven