Ga naar hoofdinhoud

Okuma app voor geautomatiseerd dressen

Okuma heeft samen met Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge een nieuwe besturingsapplicatie voor CNC-programma’s ontwikkeld: De Okuma Dressing App. Het is volgens de bedrijven een app die efficiënt en gebruiksvriendelijk is.

Met de nieuwe app zijn handmatige berekeningen en dubbele invoer niet meer nodig. De besturingsapplicatie berekent alle parameters voor het dressen. Ook leest de app de beschikbare gegevens onafhankelijk van elkaar uit en stuurt de waarden direct door naar het CNC-programma.

Juiste parameters nodig

Een werkbaar systeem staat of valt met het selecteren van de juiste parameters bij het dressen, zoals de dress-snelheidsverhouding of de dress-toevoersnelheid.

In samenwerking met Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG heeft Okuma de mogelijkheden geanalyseerd die bestaande apps al bieden. Ook werd onderzocht welke parameters nodig zijn om het slijpproces verder te optimaliseren. Het bleek dat het met name ontbrak aan gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.

Simpel invoeren

De gebruiker kan de Okuma Dressing App direct vanuit zijn hoofdscherm openen en bedienen. Hij hoeft alleen de geometrie van de dresser en de gewenste waarden voor de snelheidsverhouding, de infeed-diepte en de hoeveelheid die overlapt in te voeren.

De app stuurt vervolgens automatisch de waarden voor de aanvoersnelheid en de snijdiepte, de tijd voor het dressen en de rotatierichting naar het CNC-programma. Dit komt vervolgens direct in de omvormer van Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge.

‘Succesvol getest’

De functionaliteit van de Dressing App werd succesvol getest, meldt Okuma. De besturing leest automatisch de snelheid en diameter van de slijpschijf uit en calculeert daaruit de omtreksnelheid.

De app gebruikte deze waarde om de snelheid van het dress-wiel te bepalen, aan de hand van de gekozen snelheidsverhouding.

Constante snijcondities

Dit betekent dat de Dressing App over de gehele slijpschijf constante snijcondities kan creëren. Ook kan de app, aldus Okuma, de snelheidsverhouding constant houden, zelfs met grote stappen in de contour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven