NIL Verbindingsweek wordt Welding Week Nederland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

NIL Verbindingsweek wordt Welding Week Nederland

Metavak 2019 (foto: Easyfairs).

NIL Verbindingsweek, elke 2 jaar vast onderdeel van de Metavak, krijgt volgend jaar een vernieuwd concept. Het wordt dan Welding Week powered by NIL. Dit tweejaarlijkse vakevent krijgt een bredere opzet dan NIL Verbindingsweek. Welding Week Nederland biedt volgens Easyfairs niet alleen een volwaardig platform aan lastechniek, maar aan alle onderdelen van de verbindingstechniek.

Met de lancering van Welding Week in Nederland breidt beursorganisator Easyfairs haar Europese portfolio uit. Vakbeurs Welding Week, die eens in de 4 jaar wordt gehouden in Antwerpen, is al een bekende naam. Die ambitie spreekt Easyfairs ook uit voor Nederland.

Voor Welding Week Nederland heeft Easyfairs de handen ineen geslagen met het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Het NIL gaat zich volledig focussen op de organisatie van het NIL/BIL lassymposium dat altijd tegelijk met Welding Week wordt gehouden.

Metavak gaat ook extra aandacht gaat besteden aan de plaatbewerking. Er komt een Plaatbewerking Event (PBE), waarbij de spotlights volledig op deze branche worden gericht. PBE wordt een onderdeel van Metavak.

Bezoekers

Metavak 2019 in Evenementenhal Gorinchem was aldus de organisatie een succesvolle editie. De beurs is bezocht door 7.142 vakprofessionals. Dat was minder dan de 9.168 bezoekers van vorig jaar, maar toen zat NIL Verbindingsweek er tevens bij. Twee jaar geleden ging het om 8.197 bezoekers.

De indeling in 6 segmenten (verspanen, plaatbewerking, oppervlaktebehandeling- en reinigingstechniek, 3D-printen, automatisering en verbindingstechniek), elk met een eigen demoplein, werd als zeer positief ervaren door zowel bezoekers als exposanten, stelt Easyfairs.

Een ander nieuw onderdeel tijdens de vakbeurs was het ‘Visit the future kennistheater’. Hier kwamen diverse sprekers aan het woord over uiteenlopende actuele onderwerpen.

Ook nieuw op Metavak was het CEO Diner, georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie. Met 50 CEO’s was het diner geheel uitverkocht. Meerdere sprekers kwamen aan het woord over het thema: hoe bereik jij de volgende generatie?

Next Level

Voor volgend jaar staan er voor Metavak nieuwe plannen op stapel. Zo krijgt de beurs een tweede hal (Next Level). Deze bijna 6000 m2 grote beurs- en congresruimte op de eerste verdieping is net klaar. Deze hal staat in verbinding met de hal op de begane grond via nieuwe centrale roltrappen. Dit wordt ook de nieuwe entree.

Alle bezoekers gaan eerst via de roltrappen naar de nieuwe bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem om vervolgens af te dalen naar de beursvloer van Metavak.

Next Level was deze beurs deels al even in gebruik. Zo werd het CEO Diner er gehouden, met een mooi uitzicht over de beurshal. Volgend jaar zal Next Level vooral worden ingezet voor Welding Week Nederland.

Metavak 2020

De zestiende editie van Metavak, mét de eerste editie van Welding Week Nederland, vindt plaats op 6, 7 en 8 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.metavak.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven