Nieuwste Doosan DNM verticaal bewerkingscentrum demogereed bij Dormac • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwste Doosan DNM verticaal bewerkingscentrum demogereed bij Dormac

Machineleverancier Dormac CNC Solutions heeft een DNM 5700 nu demogereed in haar showroom staan. (foto: Dormac)

Eind vorig jaar introduceerde Doosan de nieuwe bewerkingscentra van de DNM-serie: de DNM 4500, 5700, 6700. Met de nieuwe serie biedt Doosan meer bewerkingsmogelijkheden, een grotere productiviteit, een hoger bedieningsgemak en een lagere milieu-belasting, tegen hetzelfde prijsniveau.

Machineleverancier Dormac CNC Solutions heeft de eerste machines van dit nieuwe model inmiddels verkocht en heeft een DNM 5700 nu demogereed in haar showroom staan.

Kortere start- en stoptijden

Doosan past ook in deze nieuwe DNM serie spindels toe waarin de motoren in lijn zijn gekoppeld met de spindeleenheid. (8.000 /12.000 rpm 18,5/11 kW). Bovendien zijn de spindels uitgerust met een thermisch compensatiesysteem, hetgeen een hogere bewerkingsnauwkeurigheid oplevert. De direct in lijn gekoppelde spindelmotoren vervangen de riem aangedreven spindels. Bij hogere snelheden levert dat een vermindering van de trillingen en het geluid op.
Daarnaast is de acc/deceleratie verkort, hetgeen weer kortere start- en stoptijden oplevert en ook bij synchroon tappen de productiviteit sterk verbeterd.

Bewerkingscapaciteit

Met een 6% groter bewerkingsbereik, grotere as verplaatsingen in de X- en Y-as en een 14% grotere tafel bieden de DNM serie bewerkingscentra de hoogste bewerkingscapaciteit in deze klasse. Daarmee kunnen grotere en complexere werkstukken binnen dezelfde footprint worden bewerkt.
In tegenstelling tot voorgaande modellen wordt in de nieuwe DNM serie een nieuw vet smeersysteem toegepast, waardoor de noodzaak van oliescheiding vervalt. De jaarlijkse onderhoudskosten worden daardoor ruim gehalveerd.

Real time

Op besturingsgebied komt Doosan tegemoet aan de wensen van de gebruikers, met onder andere het Easy Operation Package, die Doosan ook op andere nieuwe modellen toepast. Met deze functionaliteit biedt Doosan de mogelijkheid tijdens de productie de machine te programmeren terwijl de bewerking op het display real time kan worden gevolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven