Nieuwe zwenkbuigmachine voor Leemrijse • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe zwenkbuigmachine voor Leemrijse

Andy Leemrijse (links): "We zochten een extra zwenkbuigmachine die ook 4-zijdig kon buigen."

Leemrijse dak- en wandtechniek heeft geïnvesteerd in een nieuw type zwenkbuigmachine van RAS. Het gaat om de Turbo2 plus voor 4-zijdig zwenkbuigen van dunne plaat tot max. 2,5 mm. De nieuwe machine is voor Leemrijse in eerste instantie bedoeld als uitbreiding op de bestaande capaciteit.

Het bedrijf uit Winterswijk, dat zich richt op de utiliteitsbouw in de regio, wil zijn klanten dakbedekking én gevelbeplating uit één hand aanbieden.

“Dat heeft als voordeel dat de werkzaamheden van de verschillende teams optimaal op elkaar worden afgestemd”, vertelt directeur/eigenaar Andy Leemrijse. “Dat scheelt de klant tijd, en geld.”

Aan grens capaciteit

Leemrijse zat met een 10 jaar oude zwenkbuigmachine aan de grens van haar capaciteit. “Met de sterke groei van het aantal bouwprojecten zien we ook een grotere vraag naar meer exclusievere architectuur waarvoor we meer cassettevormige producten moeten leveren”, vervolgt Leemrijse.

“Tot nu toe moesten we die uitbesteden. We zochten daarom een extra zwenkbuigmachine die ook 4-zijdig kon buigen. RAS kon met de nieuwe de Turbo2 plus aan die wens voldoen, zowel qua mogelijkheden, als qua prijs.

De machine biedt mogelijkheden uit het duurdere segment, aldus Leemrijse. Zo heeft de Turbo2 onder meer een in hoogte verstelbare bovenwang, gereedschap-snelspansysteem en het ‘one click programmeer systeem’.

‘Snel, eenvoudig en exact’

“Met die software kunnen onze medewerkers snel, eenvoudig en exact vanaf een schets een buigprogramma opzetten en direct het werkstuk maken. De besturing geeft de maakbaarheid aan, bepaalt de buigvolgorde en geeft die ook 3D op het beeldscherm weer, zodat de medewerker zich niet kan vergissen.”

Voor wat betreft de keuze voor RAS, is Leemrijse duidelijk. “RAS staat bekend als een goed en betrouwbaar kwaliteitsmerk. Ons bezoek aan de fabriek in Sindelfingen bevestigde dat gevoel. We hebben de machine daar uitgebreid kunnen testen en waren snel overtuigd in onze keuze.”

Installatie en training

Metall, de Nederlandse dealer voor RAS, heeft de machine geïnstalleerd en een korte training verzorgd. Hendrik Wijngaard van Metall verzorgde zelf zowel de verkoop als de installatie van de machine.

“Iemand die zelf van de hoed en de rand weet geeft ook veel vertrouwen”, aldus Leemrijse. “Aan het eind van de eerste week hadden we alle mogelijkheden wel onder de knie, waarna de machine iedere dag intensief in gebruik is geweest.

Turbo2 plus

De nieuwe Turbo2 plus van RAS biedt de mogelijkheid om 4-zijdig te buigen, terwijl de investering in het 2-zijdig segment valt, aldus RAS. “Met name bedrijven in de gevelbeplating kunnen zich hiermee sterk onderscheiden en voldoen aan de vraag naar complexe en exclusieve producten voor gevelbeplating .”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven