Nieuwe woontoren met aluminium gevel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe woontoren met aluminium gevel

In Rotterdam krijgt The Terraced Tower mede vorm door aluminium geveloplossingen van het merk Wicona. De gevels van het markante pand bieden licht en design maar voldoen ook aan strenge eisen rond kwaliteit, milieu en energiebesparing.

The Terraced Tower biedt ruimte aan 335 appartementen. De vliesgevel heeft op het straatniveau een overspanning van zo’n 6 meter hoogte.

Over volledige hoogte zelfdragend

Deze vliesgevels zijn zo ontworpen dat ze over de volledige hoogte zelfdragend zijn. Andere specifieke onderdelen zijn raamdeuren, kozijnen en hefschuifdeuren.

De raamdeuren zijn buitendraaiend en voorzien van verdekt liggend beslag. De scharnieren zijn onzichtbaar. Alleen de raamgreep is zichtbaar. “Binnen het standaard gamma van Wicona hebben we de mogelijkheid om de raamdeuren aan de buitenzijde te voorzien van een greep. Hierdoor kunnen bewoners zowel binnen als buiten de ramen bedienen en eventueel sluiten, afhankelijk van ieder seizoen.”

‘Slankste profielen’

De schuifdeuren zijn uitgevoerd met een standaard systeem. “Binnen het standaard systeem is er een waaier aan mogelijkheden beschikbaar. Voor dit gebouw is gekozen voor een 36 mm tussenstijl bij de schuifdeuren. Hierdoor worden schuifdeuren transparanter en slanker in detaillering.”

Het gaat om profielen met een aanzichtbreedte van 66 mm. Wicona stelt hiermee de slankste profielen op de markt binnen standaard raamseries te bieden.

Uit gerecycled aluminium

Op het gebied van milieu heeft moederbedrijf Hydro een techniek ontwikkeld voor het produceren van aluminium, waardoor nieuwe systemen voor minimaal 75% uit gerecycled post-consumed aluminium bestaan. Deze nieuwe recyclingnorm stelt het bedrijf in staat om nieuwe producten te creëren met 2,3 kg CO2 per kg geproduceerd aluminium.

Hydro heeft 2 locaties in Europa (Dormagen in Duitsland en Clervaux in Luxemburg) die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt end-of-lifecycle schrootafval opnieuw in omloop brengen. De verschillende stappen in de aluminiumextractie zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL.

Geïntegreerd aluminium frame

The Terraced Tower Rotterdam biedt woonunits met veel glas voor veel uitzicht over de stad. Er ontstaat een vanzelfsprekende, natuurlijke overgang tussen binnen en buiten. De grote buitenruimtes vormen een schakel naar de natuurlijke omgeving rond de toren. Verder zijn de grote ramen met een geïntegreerd aluminium frame van Wicona volgens het bedrijf perfect bestand tegen sterke windstoten.

Wicona is in 1948 is opgericht in het Duitse Ulm. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot specialist in technologisch geavanceerde aluminium geveloplossingen, zonwering, deuren en ramen. Wicona behoort tot de Noorse Hydro-groep, een aluminiumbedrijf met 35.000 werknemers in meer dan 40 landen, waaronder Nederland.

The Terraced Tower Rotterdam wordt gebouwd door Besix NL en is ontwikkeld door Provast en First Sponsor. Byldis Facades is de gevelbouwer.  De woontoren zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 klaar zijn.

Sfeerimpressie

(Met onder meer een indruk van de gevels)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven