Nieuwe Widenhorn-lijn voor watersnijmachines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Widenhorn-lijn voor watersnijmachines

Widenhorn-productlijn voor watersnijmachines.

Widenhorn lanceert op de Metavak voor het eerst een nieuwe productlijn voor watersnijmachines. Ook toont het zijn innovaties op het gebied van plaatbewerking.

Het 100-jarige familiebedrijf, dat onlangs het predicaat Hofleverancier ontving, optimaliseert al veel watersnijmachines en stuurt ze aan met software. Nu worden dus ook verbruiksonderdelen als straalpijpen en orifices geleverd.

Deze onderdelen zijn onder meer beschikbaar voor watersnijmachines / waterjets van de merken Resato, Omax, Flow, Bystronic, TCI, Microstep, Hypertherm, Tecnocut, Stako, STM, Techni Waterjet en Waterjet Sweden.

AutoPOL GT software

Het bedrijf levert ook kantgereedschappen, zowel standaard als maatwerk. De AutoPOL GT software helpt klanten hierbij, omdat deze precies aangeeft welke gereedschappen nodig zijn. Wanneer een product niet met het huidige gereedschap te maken is, wordt gekozen uit een bibliotheek met alle mogelijke kantgereedschappen,

De nieuwste versie van AutoPOL beschikt over een batch en remote module. De gebruiker kan meerdere 3D-bestanden in deze module uploaden. Daarbij kan de machine worden gekozen waarna AutoPOL deze automatisch programmeert voor de kantbank.

Als alle bestanden verwerkt zijn, wordt direct aangegeven waar de programmeur nog naar moet kijken. Zo geeft het systeem bijvoorbeeld aan dat geplande gaten dicht bij een zetting zitten.

EuroBlech

Tijdens de EuroBlech wordt daar nog een dimensie aan toegevoegd. Dan kunnen zetprogramma’s gecombineerd worden om zo min mogelijk gereedschap te hoeven wisselen. 

Bekijk alle noviteiten van Widenhorn op de Metavak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven