Nieuwe versie Radbend op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe versie Radbend op EuroBlech

Tijdens de EuroBlech, die wordt gehouden van 26 t/m 30 oktober in Hannover (D), presenteert Radan uit Ede de nieuwe Radbend 2.8 versie. Met het Radbend CAM-systeem voor kantbanken kan op basis van een 2D- of 3D CAD-bestand elke willekeurige kantbank offline geprogrammeerd worden.

Volgens Radan zijn de ontwikkelingen van Radbend 2.8 met name gericht op automatisering. Een nieuwe mogelijkheid is onder andere het in batch inlezen van 3D modellen met volledig automatisch doorlopen van het hele programmeertraject. Van meerdere producten kunnen de buigvolgorde, de gereedschappen en achteraanslagen automatisch bepaald worden en wordt na de botsingscontrole direct het NC-programma met instelgegevens gegenereerd. Het programma kan vervolgens gesimuleerd worden op de 3D machinebesturing of middels het geavanceerde Radbend View simulatiesysteem.


Radan Radbend 2.8In samenwerking met Safan is Radbend View uitgebreid met automatische synchronisatie met de machinebesturing. Radbend View is ook geschikt voor installatie op de Safan besturing waarbij gebruik gemaakt wordt van een tweede touch screen (foto: Radan)

 

Volgende stap in automatisering

In Radbend 2.8 zijn de 3D CAD-interfaces uitgebreid met naast SolidWorks en Solid Edge een directe interface met Inventor en kan men middels drag&drop de meest voorkomende 3D CAD-bestanden eenvoudig openen. Voor het bepalen van het buigparameters zijn zowel de automatische routines als de interactieve functies verder verbeterd. Naast nieuwe algoritmes voor de buigvolgorde kan de buigvolgorde ook middels cut&paste interactief aangepast worden in de lijst met buigingen. Ook het plaatsen van de aanslagen is meer interactief geworden.

 

Verder wordt nu ook het buigen van dubbele plaatdikte ondersteund en voor- en tegenknik voor het buigen van bijvoorbeeld een diepe U-vorm. Radbend herkent automatisch de verschillende doorsnedes van een product. Deze doorsnedes kunnen nu ook in een rapport geplaatst worden, eventueel met bemating ten behoeve van het meten. 

 

Optimaal benutten machinecapaciteit

Radbend is interessant voor plaatwerkbedrijven die de capaciteit van hun kantbanken beter willen benutten en voor ontwerpers die hun plaatwerkontwerp willen optimaliseren voor productie. Radbend verschaft engineers en werkvoorbereiders kennis over het buigproces, zodat de mogelijkheden en beperkingen van deze productiemethode al in een vroege fase bekend zijn. Met Radbend wordt de werkvoorbereidingstijd verder verkort, neemt de kwaliteit van het product en het productieproces toe en heeft men meer flexibiliteit in productie. Daarmee wordt de kostprijs van het product verder verlaagd.

 

Radan Plaatwerk is tijdens de EuroBlech 2010 te vinden in hal 11 stand C69.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven