Nieuwe SafanDarley H-Brake leverbaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe SafanDarley H-Brake leverbaar

Het eerste resultaat van de samenwerking en synergie tussen Safan en Darley is de nieuwe range H-Brake hydraulische afkantpersen. Deze afkantpersen werden voor het eerst getoond op de EuroBlech 2012 in Hannover.

SafanDarley speekt bij deze nieuwe generatie hydraulische afkantpersen over kenmerken als energiezuiniger, efficiënter, gebruiksvriendelijker en duurzamer. Ze zijn leverbaar in een ‘entry-mid’ en een ‘high-end’ modelrange en voorzien van duurzame techniek: een optioneel energiebesparende start-stop functie (middels frequentieregelaar) en de mogelijkheid om plantaardige olie toe te passen. Het start-stop systeem zorgt bovendien voor een lager geluidsniveau, minder onderhoud, langere oliestandtijd en kortere cyclustijden. De SafanDarley H-Brake range loopt van 120 ton tot 480 ton perskracht en buiglengtes van 3100 mm tot 7500 mm.

 Safan Darley H-brake op EuroBlech

De nieuwe H-Brake serie werd voor het eerst getoond op de EuroBlech in Hannover (foto: Reinold Tomberg)

 

De achteraanslag is compleet veranderd en nieuw ontworpen volgens een modulair systeem. De klant kan hierbij alleen die functionaliteiten kiezen, die nodig zijn. Eventueel kunnen later nog bepaalde functies toegevoegd worden middels ‘upgrades’. De nieuwe serie afkantpersen kan tevens voorzien worden van de elektrisch aangedreven buighulpen SF-E1000 of SF-E2000. De besturing is over de gehele machinelengte te verschuiven en kan zelfs aan beide zijden van de machine verplaatst worden. Hierdoor zijn lange werkstukken over de complete lengte te verschuiven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven