Nieuwe Normfinish straalcabine Leering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Normfinish straalcabine Leering

Leering Hengelo introduceert een nieuwe generatie Normfinish straalcabines. Hierbij is met name ingezet op aspecten als veiligheid, milieu en het vergroten van het gebruiksgemak. De cabines worden in eigen beheer geproduceerd.

Normfinish straalcabines voor straal- en oppervlaktetechniek worden uitgevoerd als injector- of drukstraalcabine. De machines staan volgens Leering garant voor een efficiënt en storingsvrij straalproces, rekening houdend met de hoge eisen van frequente stralers.

Verbeteringen

Op het gebied van veiligheid, milieu en gebruiksgemak is een aantal verbeteringen doorgevoerd van mechanische en besturingstechnische aard. Zo zijn beide uitvoeringen voorzien van elektronische veiligheidssensoren in de deuren, waardoor stralen niet mogelijk is als de deuren geopend zijn.

De omkiepbeveiliging zorgt voor een veilig transport. Een extra manometer voor weergave van de systeemdruk biedt de straler de zekerheid dat er voldoende lucht capaciteit is.

Automatische stop ventilator

De Normfinish drukstraalcabine (DP) is standaard voorzien van een Siemens Logo-besturing met automatische stop ventilator. Deze zorgt voor besparing van stroom, perslucht en verhoging van de standtijd van de filters. Puls, pauze- en nalooptijden zijn instelbaar.

Spatruit

Ook op het gebied van gebruiksgemak zijn diverse verbeteringen doorgevoerd, zoals onder meer de constructie van de spatruit die makkelijker te vervangen is (zie foto rechts), de ophanging van het elektrisch voetpedaal (DP), en een eenvoudiger te hanteren pistoolhouder (DI).

De vernieuwde straalcabines zijn voorzien van een krasvaste, zilvergrijze poedercoating. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven