Nieuwe Mitsubishi slijpt tot 2 m • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Mitsubishi slijpt tot 2 m

Mitsubishi Heavy Industries heeft onlangs een grote slijpmachine op de markt gebracht voor het slijpen van grote tandwielen. Deze ZGA2000 kan buitenvertandingen van tandwielen met een maximale diameter van 2000 mm slijpen. De machine zal vooral ingezet gaan worden bij de fabricage van windturbinetandwielen, tandwielen voor de staalproductiemachines, scheepvaarttoepassingen en andere grote machines.

De ZGA2000 van Mitsubishi Heavy Industries beschikt over een direct drive draaitafel voor werkstukken met een maximale massa van 20.000 kg. Ook de slijpspindel en dress-aandrijving zijn voorzien van direct drive motoren. De nieuwe slijpmachine kan slijpen tot module 36 en is beschikbaar in drie varianten met een verticale slag van 700 mm (standaard), 1400 mm en 1800 mm. De radiale slag van de slijpspil is bij alle drie de varianten 1040 mm.

 

Excentriciteitcompensatie

De machine beschikt over diverse nieuwe software functies zoals het snel en nauwkeurig meten van vertandingen, excentriciteitcompensatie voor positieafwijkingen op de draaitafel en optimalisatie van het slijpproces. De maximale slijpschijfdiameter is 400 mm en het toerental van de slijpschijf is te regelen tussen de 200 min-1 en 6.000 min-1.

 

Mitsubishi ZGA2000

Deze machine vergt wel wat productieruimte. Er is minimaal een oppervlak nodig van 6,35 m bij 8 m om deze grote machine te kunnen plaatsen. En er zal een speciaal fundament nodig zijn om de massa van 46 ton te kunnen trotseren (foto: Mitsubishi Heavy industries).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven