Nieuwe microlasvoeding Amada • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe microlasvoeding Amada

Amada Weld Tech Europe kondigt de DC-H3000A – High Duty DC Spot Welding Power Supply aan. Deze voeding is bedoeld voor zeer nauwkeurige microlastoepassingen. Bijvoorbeeld in de medische-hulpmiddelenindustrie en andere toepassingen ”waar het hoogste niveau van precisie, procescontrole en traceerbaarheid is vereist”.

De DC-H3000A (voorheen bekend als DC2013-T) is geschikt voor elke microlastoepassing waarbij een stroomsterkte van minder dan 3.000 Ampère nodig is.

‘Nauwkeurigheid +/- 1%’

De schakelsysteemarchitectuur van de DC-H3000A biedt goede niveaus van DC-stroomzuiverheid, met ultralage ripple en fast loop-reactie. Daardoor kan deze voeding reageren op uitdagende toepassingen en deze ook bijstellen. Zo wordt een nauwkeurigheid bereikt van +/- 1% van het instelpunt van de gecontroleerde parameter.

De nauwkeurige, gepulseerde output die aan de las wordt geleverd, wordt geregeld in termen van ofwel piekspanning, stroom of vermogen.

Gebruikersinterface

De DC-H3000A beschikt ook over een bijzondere gebruikersinterface en systeemconnectiviteit, geeft het bedrijf aan. Een intuïtief touchscreen scherm biedt simpel toegang tot de lasinstellingen, datalogging en communicatiefunctionaliteit.

De DC-H3000A is uitgerust met usb, Ethernet, RS232 en conventionele I/O-communicatiepoorten voor de interface met besturingssystemen en voor het kunnen vastleggen van alle gegevens over de lasprestaties. Dit maakt, aldus Amada, een eenvoudige automatisering en machine-integratie mogelijk.

Directe koppeling met laskop

Voor een complete oplossing en een verbeterde procesbesturing kan de DC-H3000A direct gekoppeld worden aan de krachtige Amada Weld Tech WH-L090A lineair aangedreven laskop of aan pneumatisch aangedreven laskoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven