Nieuwe krachtpatser voor Van Rijsoort • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe krachtpatser voor Van Rijsoort

De SweBend SB3-360s profielwals bij Van Rijsoort Bending (uit video SweBend)

Van Rijsoort Bending heeft een nieuwe profielwals. Deze 55 ton zware machine, ook wel Hulk genoemd, is na een lange tocht vanuit Zweden, bij het bedrijf in Klaaswaal aangekomen. Met een versterkte mobiele kraan is de wals in de speciaal vervaardigde put geplaatst.

De machine is volgens Van Rijsoort Bending de sterkste in zijn soort.

‘Capaciteit verdubbelt’

Hiermee verdubbelt de eigen buigcapaciteit, ook omdat het bedrijf voor opdrachtgevers nu extremere vormen en met meer kracht kan buigen.

De profielwals SB3-360s van het Zweedse SweBend walst buizen en profielen van staal, rvs en aluminium in praktisch elke radius, vorm en afmeting: buizen t/m Ø 508 mm, balken t/m 1000 mm en kokers t/m 500 mm.

‘Behoefte aan groter en zwaarder’

Van Rijsoort Bendling merkt dat opdrachtgevers (in de staalbouw, offshore en machinefabrieken, voedingsmiddelenindustrie en constructie-, piping- en installatiebedrijven) behoefte hebben aan steeds groter en zwaarder buigwerk.

“Klanten kunnen nu wél voor groter, dikker en zwaarder buigwerk bij ons terecht”, zegt bedrijfsleider Eric Koenhein. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar specialist in het buigen van buizen en profielen voor diverse toepassingen.

De aanvragen voor het buigen van grotere, dikkere en zwaardere materialen komen inmiddels al binnen bij Van Rijsoort Bending. De medewerkers kunnen bijna niet wachten om met de krachtpatser aan de slag te gaan.

Aanvullende bewerkingen

Behalve buigen, kan het bedrijf ook aanvullende bewerkingen uitvoeren, zoals paszagen,, lassen, boren en dorstempelen, zodat het geschikt wordt voor montage. “En doordat de onderdelen zijn gemarkeerd”, aldus Koenhein, “versnelt dat het montageproces.”

Bekijk de machine aan het werk bij Van Rijsoort:

https://www.facebook.com/swebend/videos/543614432721617/?t=14

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven