Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Kasto zaagmachines op Metavak

Van Hoorn Machining toont op de komende Metavak in Gorinchem voor het eerst aan het Nederlandse publiek de KastoEvo 4×5 en de KastoVerto A2. De volledig ingekapselde machines zullen dankzij hun vernieuwende design een opvallende verschijning zijn in Gorinchem.

De KastoEvo is de opvolger van de KastoTwin A4 en de KastoTwin A4x5. De machine is verkrijgbaar in twee bouwgroottes: de KastoEvo 3×4 en de KastoEvo 4×5. Dit zijn bandzaagautomaten voor serie- en productiezaagwerk. Bij 90°-sneden heeft de KastoEvo 3×4  een bereik van rond 360 mm en vlak 420 mm x 360 mm (B x H). Zijn grotere broer de KastoEvo 4×5 kan tot rond 440 mm zagen en vlak 520 mm x 440 mm (B x H).

 

Trillingsarm zagen

Kenmerkend is de hoge precisie zaaggeleiding met twee zuilen. Niet alleen zorgt deze dubbelkolomsmachine voor een trillingsarm en dus rustig verlopend zaagproces, maar dankzij het gepatenteerde Kasto hydraulieksysteem komt dit ook ten goede aan de standtijd van het gereedschap en het zaagoppervlak van het materiaal.

 

KastoEvo op MetaVak 2010

Vooral het design ten behoeve van de veiligheid is een eyecatcher tijdens de MetaVak in Gorinchem (foto’s: Van Hoorn Machining)

 

De verticale zaagautomaat KastoVerto A2 heeft bij 90° een zaagbereik van 260 mm in rondmateriaal en bij vlakmateriaal bedraagt het bereik 320 mm x 260 mm (B x H). De minimale zaagdiameter is 10 mm en de minimale zaaglengte is 6 mm. Het opspannen van de materialen geschiedt door middel van  hydraulische klemmen. De KastoVerto A2 is een compacte zaagmachine met zijn afmetingen van 2365 mm x 1350 mm  x 1765 mm. Kasto heeft de Verto A2 ontwikkeld voor kleine en middelgrote series zaagwerk.

 

Naast de noviteiten van Kasto presenteert Van Hoorn Machining het brede productengamma van Wikus zaagbanden welke recent nog is uitgebreid. Deze zagen zijn een uitstekende aanvulling op de Kasto en Mössner zaagmachines welke op de stand te bezichtigen zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven