Nieuwe kantbanken voor Van der Ende • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe kantbanken voor Van der Ende

Van der Ende Aluminium Constructies heeft nieuwe SafanDarley kantbanken en guillotinescharen aangeschaft. Vanwege een toenemende productie waren goede machines nodig, stelt het bedrijf uit Maasdijk.

“We hadden twee oude en een nieuwe kantbank van drie meter”, vertelt directeur Laurens van der Ende. “Deze hebben we ingeruild voor een nieuwe SafanDarley kantbank E-Brake 200-4100 en guillotineschaar M430-8 omdat dat nodig was voor een opdracht.”

“Later zijn daar nog een M310-6 guillotineschaar en E-Brake100-3100 bijgekomen. Alle machines sturen wij aan met de SafanDarley AutoPOL-software. Je ziet het product in 3D op het scherm. Dat werkt echt goed.”

‘Mercedes onder kantbanken’

Oprichter Herman van der Ende (de vader van Laurens) van Van der Ende Aluminium Constructies werkt graag samen met SafanDarley: “We zijn al 15 jaar klant. Dit merk is de Mercedes onder de kantbanken.”

“Je hoort van iedereen in de branche dat dit merk het beste is. Daarom kozen wij voor SafanDarley”, vervolgt hij.

“We hebben een vertegenwoordiger gebeld en hebben samen een prijs gemaakt. De vertegenwoordiger ging in op onze wensen en heeft de machines waar nodig laten aanpassen. We hebben een flinke investering gedaan, maar dit gaat ons zeker productiewinst opleveren.”

Bedrijf groeide flink

De aluminium producten van het familiebedrijf gaan vanuit het Westland de hele wereld over, tot aan China en Australië. “Ik heb 23 jaar in het aluminium gezeten”, vertelt Herman van der Ende. “In 2001 begon ik in het schuurtje voor mezelf. Het ging vooral om reparaties. Ik kreeg het steeds drukker met werken voor tuinders.”

“De schuur werd te klein”, vult Laurens aan. “Vader huurde daarom een kleine hal. Ik begon te helpen in het bedrijf omdat hij het steeds drukker kreeg. Ik zou een weekje bijspringen, maar ik ben nooit meer weggegaan”, lacht hij.

De onderneming groeide flink. “We bieden altijd goede kwaliteit en service. Zelfs in de crisistijd groeide het bedrijf”, zegt Herman. “We hebben in totaal 25 goede mensen. Onze dochter Mariëlle werkt ook in het bedrijf op kantoor.”

Diverse aluminium-projecten

80% van de producten wordt geëxporteerd. “Ons constructiemateriaal wordt gebruikt voor de glastuinbouw, industrie, utiliteitsbouw en bij installatiewerk”, aldus Laurens.

“We hebben ook veel bijzondere projecten gerealiseerd zoals een groot logo van aluminium voor de MTV Awards, grote opdrachten voor het Centraal Station in Rotterdam en een plantenmuur van aluminium in Kopenhagen.”

Mitsubishi fiberlaser

“SafanDarley is ook dealer van Mitsubishi”, zegt Laurens van der Ende. “Voor ons was dat erg prettig omdat we een fiberlaser van dat merk wilden aanschaffen. We konden alles onder één dak houden.”

 De samenwerking verliep volgens hem goed, door de korte lijntjes. “Je wordt als klant prima begeleid. En als er problemen zijn, kun je altijd de telefonische helpdesk van SafanDarley bellen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven