Nieuwe HPC-frees ISO M voor hooggelegeerd rvs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe HPC-frees ISO M voor hooggelegeerd rvs

Speciaal voor hooggelegeerde rvs-soorten komt de Hoffmann Group met de Garant Master Inox M-productlijn volgens ISO M. De nieuwe HPC-frees Garant Master Inox M en de kordelruwfrees Garant Master Inox M SlotMachine hebben ook in duplex een hoge verspaningscapaciteit met hoge voedingen en verhoogde standtijden.

Het is de eerste HPC-frees uit de nieuwe productlijn Garant Master Inox M. Om de verbeterde eigenschappen te bereiken, heeft de Hoffmann Group een nieuw ontwikkeld ultra-fijnkorrelig substraat gebruikt. De multilayer-coating is opnieuw opgebouwd en de spaanruimtes zijn merkbaar verbeterd, geeft het bedrijf aan.

Inox M

De viersnijder HPC-frees Garant Master Inox M is geschikt voor het kanten en spiebaanfrezen, maar kan ook voor operaties als ramping, duikfrezen en helixfrezen worden gebruikt. Met zijn geoptimaliseerde kopse geometrie is de frees veelzijdig inzetbaar, aldus Hoffmann.

De speciaal geprepareerde snijkanten creëren een relatief hoge oppervlaktekwaliteit en de spanen worden goed afgevoerd, stelt Hoffmann, dankzij de royaal uitgevoerde spaanruimtes. “Een variabele spoed en een versterkte kerndiameter zorgen voor bijzonder geluidsarm frezen.”

De viersnijder HPC-frees Garant Master INOX M bereikt hogere standtijden, zelfs in duplex .

Inox M SlotMachine

De kordelruwfrees Garant Master Inox M SlotMachine maakt ook zeer hoge voedingen mogelijk voor vollegroef-frezen met meer dan 1xD, geeft Hoffmann aan. Het kan ook delicate componenten efficiënt bewerken. Voor grotere diameters heeft hij niet 4, maar 5 snijkanten.

Het kordelprofiel genereert minder snijdruk en vormt zeer compacte spanen, die via vlakke spaangroeven worden afgevoerd en zelfs bij de 5-snijder niet in de nauwere spaanruimtes vastlopen, stelt Hoffmann.

“Licht afgeronde kanten beschermen de snijkanten tegen uitbrokkelen en verlengen zo de levensduur van de frees. Door zijn buitengewone proceszekerheid is deze HPC-frees ook voorbestemd voor gebruik in de geautomatiseerde productie.”

“De kordelruwfrees Garant Master Inox M SlotMachine is extreem proceszeker en is ook geschikt voor geautomatiseerde productie”, aldus Hoffmann (foto’s: Hoffmann Group).

Garant Master

De productfamilie ‘Garant Master’ werd in 2015 door de Hoffmann Group op de markt gebracht om krachtige bewerkingen nog productiever te maken met bijzonder krachtige en betrouwbare gereedschappen.

De productfamilie is sindsdien consequent uitgebreid en biedt de modernste hoogwaardige gereedschappen voor een breed scala aan bewerkingstoepassingen..

De gereedschappen zijn verkrijgbaar via de nieuwe catalogus 2020/2021 en in de eShop van de Hoffmann Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven