Nieuwe grootaandeelhouder voor Isah • Metaal Magazine
Nieuws

Nieuwe grootaandeelhouder voor Isah

Bregal Unternehmerskapital wordt meerderheidspartner in Isah Software Group. Met de steun van het Duitse familie-investeringsbedrijf versterkt de Nederlandse softwareleverancier de aandeelhoudersstructuur. Bovendien wil Isah haar netwerk op deze manier uitbreiden, de groei in de Nederlandse thuismarkt versnellen, alsmede groeien in de Duitse regio en verder daarbuiten.

De specialist in ERP-softwareoplossingen voor discrete productie heeft in Bregal een ervaren en vindingrijke partner gevonden. Bregal gaat helpen bij het uitvoeren van Isah’s strategie om haar positie als de leidende softwareleverancier in de markt voor discrete productie uit te breiden.

‘Isah blijft onafhankelijk’

Isah, opgericht in 1987 door huidig CEO Paul van Abeelen en Ludo Hessels, blijft haar softwareoplossingen op de markt brengen als een onafhankelijk bedrijf binnen Bregal. Van Abeelen en het huidige managementteam blijven medeaandeelhouders.

Dankzij een groot aantal enterprise-softwarepartnerships binnen haar huidige investeringsportfolio is Bregal in staat om de groeiambities van Isah in de toekomst te ondersteunen door het bieden van strategisch advies, resources en toegang tot een netwerk van toonaangevende industrie-experts.

Expertise in ERP

Als langetermijn-investeerder in proAlpha, een leidende Duitse mid-market ERP-softwareleverancier beschikt Bregal over significante expertise in ERP-oplossingen voor de discrete-productiesector.

“Met Bregal hebben we een ideale partner gevonden met gedetailleerde kennis van enterprise-software voor de productiesector”, licht Van Abeelen toe. ”Het bedrijf staat volledig achter onze groeiplannen. Het partnership is een waarborg voor onze toekomstige ontwikkeling.”

Nieuwe CEO

Als onderdeel van de nieuwe partnerstructuur draagt Van Abeelen zijn rol van CEO over aan de huidige CCO Frank Groot, die al sinds 1997 bij Isah werkzaam is.

Het volledige managementteam, bestaande uit Wim van Lemmen, Tim van Bergen, Arjen Verhoeff en Peter van Harten, blijft bij het bedrijf. Zij verhogen hun investeringen in Isah, samen met Van Abeelen en Bregal.

Van Abeelen blijft het managementteam van Isah van dichtbij ondersteunen met een focus op strategie, productvisie en klanten.

‘Gestage groei’

Isah heeft de afgelopen jaren al een gestage groei doorgemaakt. Doel van het partnership met Bregal is onder meer om de toekomstige ontwikkeling van Isah te helpen ondersteunen.

Dit door te investeren in het team en de technologie met kapitaal en expertise. Bregal zal ook haar sectorexpertise in aangrenzende bedrijfssoftwaresegmenten inbrengen in het partnership.

‘Flexibiliteit’

Toekomstig CEO Groot voegt toe: “Ook de klanten van Isah profiteren van het nieuwe partnership. De flexibiliteit die we verkrijgen door de financiële kracht van Bregal en de mogelijkheden om hun netwerk te benutten, zullen Isah extra kansen geven om krachtige, nieuwe producten verder te ontwikkelen en ons serviceaanbod voor klanten te verbeteren. Het Isah-team kijkt er erg naar uit om met Bregal samen te werken.”

De transactie wordt naar verwachting begin 2022 afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven