Nieuwe Ficep machines voor Arendsen Staalbouw   • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Ficep machines voor Arendsen Staalbouw  

De Ficep Tipo 254 bij Arendsen Staalbouw in Ulft (foto: Oude Reimer)

Bij  Arendsen Staalbouw in Ulft zijn onlangs twee nieuwe machines van Ficep geïnstalleerd en in gebruik genomen: de Tipo B254 en de Orient 6- 601 DD Laser. Ficep (gevestigd in Gazzada in het noorden van Italië) bouwt o.a. machines voor de constructie- en staalbouwindustrie.

De Ficep Tipo 254 is een flexibel CNC-gestuurd bewerkingscentrum voor het ponsen, markeren, boren, frezen, tappen en autogeen- en plasmasnijden van grote platen tot 6 m x 2,5 meter met een maximale dikte van 100 mm (zie de foto). De machine heeft een achtvoudige en automatische ponsmatrijs- wisselaar en een achtvoudige gereedschapwisselaar voor o.a. boren, frezen en tappen. Anders als bij zijn voorganger heeft de Tipo 254 nu zijdelings geplaatste grijpers om het materiaal door de machine te voeren, wat de nauwkeurigheid, snelheid en benodigde vloeroppervlakte ten goede komt. Bekijk hieronder een video van Arendsen Staalbouw:

 

Boormachine

De Ficep Orient 6- 601 DD Laser is een boormachine voor balken tot een breedte van 600 mm. Zoals de naam al doet vermoeden is de machine uitgerust met een lasermeet- en controlesysteem dat in combinatie met de aangedreven rollen zorgt voor de juiste positie. Deze oplossing heeft als voordeel dat de machine compacter is als een installatie die is uitgevoerd met en grijper en meetwagen. De over 18o graden zwenkbare  boorkop heeft een ingebouwde as met een verplaatsing van 200 mm, zodat bij kleine verplaatsingen niet de gehele balk hoeft te bewegen, wat resulteert in een hogere nauwkeurigheid en kortere bewerkingstijden.

Oude Reimer uit Hilversum is de vertegenwoordiging  voor Ficep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven