Nieuwe Dyna-Press 40/15 Pro-afkantpers LVD • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Dyna-Press 40/15 Pro-afkantpers LVD

LVD Company heeft haar serie snelle, elektrisch aangedreven Dyna-Press afkantpersen uitgebreid met de Dyna-Press 40/15 Pro. Deze machine heeft 40 ton drukkracht, een werklengte van 1500 mm en is uitgerust met een hoogst nauwkeurige vijfassige achteraanslag.

Werksnelheden van 25 mm per seconde maken dat per uur meer werkstukken tegen een lagere stukprijs gebogen kunnen worden. Samen met een industriële robot vormt Dyna-Press 40/15 Pro een compacte, ultrasnelle buigcel (Dyna-Cell) voor geautomatiseerde productie.

Snel en zuinig

De elektrisch aangedreven ram van de Dyna-Press zorgt voor een vlotte overgang van sluit- naar werksnelheid en beperkt het energieverbruik tot een minimum dankzij een optimale verhouding tussen motorvermogen en rambeweging.

De koppeling van de ram en servomotoren wordt gerealiseerd door twee zware kogelomloopspindels om de kracht en tonnage gelijkmatig over de werklengte te verdelen. Hierdoor levert de afkantpers snelle, energiezuinige prestaties in verschillende buigopdrachten.

Herhaalnauwkeurigheid

Met een vijfassige achteraanslag levert de Dyna-Press 40/15 Pro hoge herhaalnauwkeurigheid en precisie. De afkantpers gebruikt verticaal uitneembare gereedschappen voor een eenvoudige en snelle wissel, ook van zwaardere gereedschappen.

LVD garandeert een comfortabele en veilige omgeving voor de operator. Net als de andere Dyna-Press modellen kan de nieuwste Dyna-Press zowel vanuit een zittende als staande positie bediend worden. Het controlesysteem IRIS Lazer Safe is een extra veiligheid.

Eenvoudig te bedienen

Dyna-Press 40/15 Pro is met minimale training eenvoudig te bedienen. De 15” Touch-B touchscreen-besturing heeft een intuïtief grafisch scherm. Hiermee kan de operator bovendien 2D-tekeningen maken en in 3D simuleren. De sturing is compatibel met Cadman-B (de CAM-software van LVD).

Dyna-Press 40/15 Pro heeft een afstand tafel-ram van 400 mm en een slag van 200 mm.  De machine heeft verder opties, als voorsteunen, hydraulische klemming op tafel en ram, een robot-interface en contactvingers.

LVD Group

De LVD Group produceert plaatbewerkingsmachines; lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, scharen en automatiseringssystemen, geïntegreerd met en ondersteund door de Cadman software suite.

LVD geeft aan dat de producten en technologie van het bedrijf voldoen aan Industrie 4.0 en zo intelligent produceren mogelijk maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven