Nieuwe duurzame coatinghars DSM • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe duurzame coatinghars DSM

Koninklijke DSM komt met een nieuwe, duurzamer coatinghars. Het gaat om NeoCryl XK-117, DTM-hars (direct-to-metal) op watergedragen basis. Daarmee toont DSM haar inzet om coatingharsen te ontwikkelen die qua duurzaamheid en functionele prestaties, de conventionele coatingtechnologieën overtreffen.

NeoCryl XK-117 is volgens DSM een alternatief voor oplosmiddelgedragen coatings voor toepassing in de bouw en bij zware machines. Het bevat een laag niveau aan VOS (vluchtige organische stoffen) en heeft weinig geur.

Met de nieuwe hars wil DSM een duurzame toekomst creëren met coatingproducten die de gezondheid van mensen en de aarde niet schaden, stelt Ap Heijenk, global technical application manager van Industrial Coating Resins DSM.

Direct op metaal

Traditioneel is voor het aanbrengen een 2-trapstoepassing nodig. Deze nieuwe coatinghars kan in plaats daarvan direct op metaal worden aangebracht. Dat bespaart alleen al tot 50% aan energie tijdens droogprocessen.

De nieuwe coatinghars is verder duurzamer, verlengt de levensduur van de bewerkte eindproducten en vermindert het gebruik van kostbare metaalbronnen.

XK-117 biedt ook een breed scala aan functionele en esthetische voordelen. Dit omdat de eigenschappen van traditionele meerstaps primer-topcoat-systemen worden samengebracht in een éénlaags coatingoplossing. 

Procestijden omlaag

Zo kan de hars helpen om procestijden en nodeloos ruimtegebruik bij bedrijven te verminderen, zonder de praktische eigenschappen van de eindcoating in gevaar te brengen. 

Met een hoog gehalte aan vaste stof (50%) heeft deze hars volgens het concern verder een ​​uitstekende corrosiebestendigheid en hoogglansafwerking optimaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven