Nieuwe CAO Metaal: historisch akkoord • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CAO Metaal: historisch akkoord

De vakbonden en werkgevers in de kleinmetaal slaan de handen ineen om de sector door de crisis te helpen. Zij hebben overeenstemming over een nieuwe CAO voor onder meer de metaalbewerking waarin onder meer afspraken zijn gemaakt over extra vrije tijd die kan worden ingezet op momenten dat er geen werk is.

Jan Berghuis van FNV Bondgenoten sprak donderdag van een historisch akkoord in de metaal en techniek. ,,We hebben een aanpak gekozen die zowel werknemers als werkgevers ten goede komt. De kern van het akkoord is dat wij in staat zijn gebleken om vooral in 2010 de kosten voor ondernemingen laag te houden, maar toch de koopkracht van de werknemers te kunnen handhaven.”


Opleiding 
In de nieuwe cao zijn ook afspraken gemaakt over opleidingen. ,,We vinden het belangrijk dat vaklieden zich in de sector kunnen blijven ontwikkelen, ook in deze moeilijke tijd”, aldus Hep van Luunen, onderhandelaar van werkgeverskoepel FWM. ,,Alleen door goede afspraken over opleiding, terugkeer naar de sector en het uittreden van oudere werknemers, kunnen we dat voor elkaar krijgen. Geprobeerd wordt overtollige vaklieden te behouden voor de sector door ze bijvoorbeeld als leermeester in te zetten.”

 

Bron: ANP

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven