Nieuwe AE-VMS anti-fibratie frezen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe AE-VMS anti-fibratie frezen

OSG Corporation kondigt voor de TechniShow de toevoeging aan van haar AE-VMS anti-vibratie hardmetalen freesaanbod. Deze serie is volgens het bedrijf ontworpen om een ​​geheel nieuw niveau van freesefficiëntie te bereiken, in combinatie met een uitstekende afwerkingskwaliteit die geschikt is voor verschillende freestoepassingen.

De scherpe positieve spiraalhoek van de AE-VMS vermindert de snijkrachten aanzienlijk, waardoor de slijtage aan het gereedschap en mogelijke braamvorming en/of beschadiging aan het werkstuk worden geminimaliseerd, zelfs met agressieve snijgegevens, aldus OSG.

Trilling wordt tot een minimum beperkt door de ongelijke tandafstanden en de geometrie van de variabele spiraalhoek van de AE-VMS. Bovendien zorgt de specifieke spaangroefvorm voor een probleemloze spaanafvoer om stabiele en consistente prestaties mogelijk te maken. Met de hoge gereedschapsstijfheid van de AE-VMS kan het ontstaan van bramen worden onderdrukt om een ​​hoge freesnauwkeurigheid te garanderen.

Duarise-coating

Met de toevoeging van de Duarise-coating van het bedrijf kan, volgens OSG, de standtijd worden verlengd. “Dit door zijn uitstekende smering, superieure wrijvingsweerstand en hoge oxidatietemperatuurkwaliteiten.” De meerlaagse constructie van de Duarise-coating minimaliseert thermische scheuren, waardoor de AE-VMS zelfs in emulsie uitblinkt, stelt OSG.

De AE-VMS is verkrijgbaar met verschillende hoekradii of als scherpe uitvoering zonder radius en is ontworpen voor een breed scala aan freesbewerkingen, waaronder sleuffrezen, schillend frezen, spiraalvormig frezen, contouren en helling frezen in RVS, gietijzer, koolstofstaal, legering staal en gehard staal (tot 40 HRC).

OSG Nederland staat op de TechniShow in hal 9, stand A064.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven