Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe 3D-scanner voor metrologie

HandyScan Black biedt snellere, meer accurate en directe metingen (foto: Creaform).

Creaform heeft een nieuw ontworpen HandyScan 3D met verfijnde update gelanceerd: de HandyScan Black. Krachtige algoritmen zorgen voor snellere, meer accurate en directe metingen voor metrologie.  De nieuwe 3D-scanner voldoet aan de veranderende behoeften van de productie- en engineeringindustrie.  

Dit is de derde generatie van de gepatenteerde scanner, stelt Creaform. De specialist in portable geautomatiseerde 3D-meetoplossingen ziet de HandyScan Black als vlaggenschip in de draagbare 3D-scanners voor metrologie van het bedrijf.

De scanner combineert high-performance 3D-scanning met verbeterde optica, meerdere blauwelasertechnologie en een slank, ergonomisch ontwerp. Deze HandyScan onderscheidt zich in eenvoud en biedt de voordelen van draagbaarheid. Het levert binnen enkele seconden metingen ongeacht grootte, materiaal of complexiteit.

De 3D-scanner heeft vier keer resolutie en legt – dankzij de combinatie van verbeterde high-performance optica en meerdere blauwe lasertechnologie – fijne details en grote volumes vast.

Ook heeft de HandyScan Black een drie keer snellere meetsnelheid en direct mesh. Dat biedt een groter scangebied met 11 blauwelaserkruisen die tot 1.300.000 metingen per seconde in beslag nemen, wat uiteindelijk de tijd tussen acquisitie en bewerkbare bestanden verkort.

Het nieuwe scanapparaat geeft nauwkeuriger en traceerbare metingen: Volumetrische nauwkeurigheid van 0,020 mm + 0,040 mm/m op basis van VDI/VDE 2634 part 3, evenals ISO 17025.

“De HandyScan Black is gemaakt voor professionals die het meest effectieve en betrouwbare hulpmiddel op de markt nodig hebben om nauwkeurige dimensionale metingen van fysieke objecten vast te leggen”, aldus het bedrijf.

Het Europese debuut van deze 3d-scanner is op vakbeurs Control, van 7-10 mei in Stuttgart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven