Nieuwe 12 kW fiberlasersnijder voor Erba • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe 12 kW fiberlasersnijder voor Erba

Erba Groep heeft een plaatlasersnijder van Amada aangeschaft voor de vestiging in Veenendaal. Het is de eerste Ensis-AJ met 12 kW die Amada GmbH verkocht heeft. Erba had eerder al een Amada fiberplaatlasersnijder aangeschaft. Toen ging het om een 9 kW. Eenzelfde plaatlaser is nu ook gekocht voor de vestiging Rotterdam.

“Om aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen, kochten we vorig jaar al een 9 kW fiberlasersnijder voor plaat bij Amada voor onze vestiging in Veenendaal”, vertelt Jolanda van Soest van het metaalbewerkingsbedrijf.

“We merkten al snel dat we nog meer capaciteit nodig hebben om ons volledige productiepotentieel te kunnen benutten. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in een 12 kW plaatlasersnijder.” Erba vervangt daarmee één van de zes plaatlasers.

Sneller en zuiniger

De nieuwe Ensis 3015-AJ 12 kW snijdt 4 à 5 keer zo snel als de oude machine. Ook verbruikt de nieuwe lasersnijder een kwart van het reguliere stroomverbruik. Verder snijdt deze plaatlaser dikkere platen waardoor Erba een bredere klantgroep kan bedienen. Deze machine wordt volgend jaar maart 2022 in Veenendaal geleverd.

Voor de locatie in Rotterdam is nu eveneens een 9 kW fiber plaatlaser aangeschaft. Die machine wordt in de eerste week van oktober geleverd. En verder heeft Erba voor Rotterdam geïnvesteerd in een nieuwe kantbank.

Automatische gereedschapswissel

“Daarmee hebben we nu in totaal twaalf kantbanken, waarvan twee met een automatische gereedschapswissel, verdeeld over onze locaties in Veenendaal en Rotterdam”, vertelt Van Soest.

“We maken nu gebruik van de meest geavanceerde machines in de markt op dit moment en zijn daarmee goed voorbereid op de toenemende vraag naar plaatwerk.”

De keuze voor een plaatlasersnijder van Amada lag voor het bedrijf voor de hand. Erba maakt al jaren gebruik van de soft- en hardware-oplossingen van Amada.

Oog voor automatisering

“Nederland ligt, ten opzichte van andere landen in Europa, ver voor op het gebied van automatisering”, licht Zef Wetsels, general manager van Amada Nederland, toe.

“Erba is een partij in de metaalindustrie, die daar oog voor heeft. Die continu bezig is met verbetering van de bedrijfsvoering en op zoek is naar innovatieve oplossingen. Samen bekijken we regelmatig de processen en bepalen we wat er nodig is om deze te optimaliseren. Dit gebeurt op het gebied van de soft- en de hardware.”

De kantbank die Amada nu levert bij Erba Rotterdam zal, net als alle andere kantbanken, compleet offline geprogrammeerd worden.

Met buighulp

“De machine beschikt daarnaast over een buighulp”, vertelt Wetsels. “Fijn voor de operators, want die kunnen daardoor beter ergonomisch werken. Door het volautomatische hoekmeetsysteem wordt de kwaliteit extra gewaarborgd.”

Behalve plaatlasersnijders heeft Erba Groep ook twee geavanceerde buislasersnijders in huis evenals medewerkers die gespecialiseerd zijn in 3D-buislasersnijden en het ontwerpen van slimme verbindingen.

Daarmee geeft het bedrijf aan een totaalleverancier te zijn van zowel plaat- en buiswerk die in samengestelde assemblagesets, al dan niet gelast, bij de klant kunnen worden geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven