Nieuw Sandvik Coromant centrum • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Sandvik Coromant centrum

Sandvik Coromant, specialist in gereedschappen en verspaningsoplossingen, heeft zijn nieuwe centrum in het Zuid-Duitse Renningen geopend, voor onderzoek, innovatie, training en samenwerking. Bezoekers kunnen zowel fysiek als virtueel met experts in het geel in contact komen om “samen de grenzen te ontdekken en te verleggen van wat haalbaar is bij bewerkingen”.

Het 4000 m² grote complex omvat een trainingscentrum, flexibele opleidingsruimtes, een productiegebied dat de productie daar uitbreidt, alsmede zo’n 50 kantoorwerkplekken. De moderne, inspirerende omgeving biedt daarmee voldoende ruimte voor communicatie en interactie, live demonstraties, face-to-face scholing en digitale trainingen.

Behalve een auditorium, een geïntegreerde showroom en een uitrusting met de modernste bewerkingsmachines, omvat het nieuwe Sandvik Coromant centrum een digitaal live bewerkingssysteem. Dit zorgt voor de overdracht van trainingen en bewerkingsdemonstraties, die een samenwerking met het wereldwijde Sandvik Coromant netwerk in real-time ondersteunt.

‘Green building’

Het centrum in Renningen is als ‘green building’ ontworpen, met een maximale energie- en hulpbronnen-efficiency bij de bouw. Dit door uitgebreide recycling, moderne isolatie-, verwarmings- en klimaatbeheersingstechniek en intelligente gebouwautomatisering.

Het nieuwe centrum ligt in de directe nabijheid van vele van de klanten, zei Stadlbauer, sales director Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. “De combinatie met de productie maakt het mogelijk al onze sterke punten te benutten en samen met onze klanten nieuwe oplossingen te ontwikkelen, of het nu is op het gebied van de bewerking, planning en ontwerp of in de productielogistiek.”

De officiële opening vond plaats met een exclusief live-streaming event. Dankzij een virtuele rondleiding en live-interviews konden de deelnemende gasten zich overtuigen van de geavanceerde mogelijkheden die de nieuwe innovatie- en kennis-hub biedt. Josse Coudré, general manager sales Area Central Europe, en president Helen Blomqvist van Sandvik Coromant namen deel aan het evenement.

Met de verregaande digitale oplossingen, waar het Sandvik Coromant Center mee is uitgerust, wil het Zweedse bedrijf duidelijk maken dat het zijn klanten ondersteunt op weg naar Industrie 4.0 en digitale productie.

‘Het nieuwe werken-nieuw produceren’

„In het nieuwe Sandvik Coromant centrum worden onze klanten in een uiterst moderne Sandvik Coromant belevenis ondergedompeld“, legt Coudré uit. Er zijn voor het eerst nieuwe manieren van werken te ontdekken. Ook ondersteunt het bedrijf bij de ontwikkeling van nieuwe productie-oplossingen.

Blomqvist onderstreept het grote potentieel van het centrum, óók om locatie-overstijgende samenwerking te stimuleren. “Ik ben er vast van overtuigd dat Renningen een digitaal knooppunt kan worden, dat de expertpositie van Sandvik Coromant verder versterkt en tegelijkertijd onze klanten helpt, om ook innovators te worden.”

Het programma dat direct te boeken is, omvat onder meer webinars, events, trainingen en individuele trainingen.

Wereldwijd 17 centra

Het bedrijf heeft in juni in totaal drie nieuwe Sandvik Coromant centra geopend. Behalve Renningen zijn ook centra in Italië (Milaan) en Turkije in bedrijf genomen.

Wereldwijd zijn er op dit moment 17 Sandvik Coromant centra, in Europa, Amerika en Azië. Het zijn “draaischijven voor kennisoverdracht, technologie-ontwikkeling en samenwerking”. “Ze geven onze klanten de mogelijkheid, buitengewone ervaringen op te doen en de grenzen doorslaggevend te verleggen“, stelt Björn Roodzant, vice president Marketing en Communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven