Nieuw Automated Plasma Beveller afschuinsysteem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Automated Plasma Beveller afschuinsysteem

De nieuwe DMX Beveller gebruikt directe aandrijvingstechnologie voor plasma snijwerk (foto: ESAB).

ESAB Welding & Cutting Products introduceert de DMX Automated Plasma Beveller. Dit is een nieuw afschuinsysteem dat aanzienlijke prestatieverbetering  levert via een eenvoudig, compact design. De DMX Beveller biedt hoge betrouwbaarheid, verbeterde veiligheid en gebruiksgemak. Het schuinsnijdsysteem snijdt alle laskantvoorbereidingen, inclusief (space)  V-, Y-, X- en K-naden met snijhoeken tot 45° op materiaal tot 50 mm.

De DMX Beveller wordt aangevuld door de release van ESAB’s nieuwe SmartBevel-technologie voor eenvoudiger programmeren en accuraat schuinsnijden met minimale tussenkomst van de operator. SmartBevel omvat afschuingegevens en meetkundige compensaties voor het snijden van V-, X-, Y- en K-naden  in zacht staal met een dikte van 6 tot 50 mm. In tegenstelling tot concurrerende systemen integreert SmartBevel alle afschuincompensaties in de CNC, zodat het programmeren van laskantvoorbereidingen eenvoudiger is en fijnafstelling van het snijwerk snel en eenvoudig bij de machine kan gebeuren.

Directe aandrijving

ESAB legt uit gebruik te maken van een nieuwe benadering voor het leveren van 5-Axis motion, door middel van direct aangedreven motoren. Hierdoor wordt beveiliging tegen loslaten door een botsing overbodig en kan responsieve, accurate positionering geleverd worden. Met het directe aandrijvingsdesign zijn versnellingsbakken, riemen, katrollen, begrenzingsschakelaars en blootliggende kabels verleden tijd. Het resultaat is ‘compliant motion’ waarmee de DMX Beveller een toortsbotsing absorbeert en detecteert zonder extra componenten en automatisch reset na een botsing. Dit zonder dat de operator de toorts hoeft aan te raken of op de snijtafel moet klimmen om dat te doen. Snellere resets leiden tot hogere productiviteit en elimineren gevaarlijke taken van de operator uit het snijproces.

Compact design

Door de gereduceerde complexiteit, dankzij de directe aandrijvingstechnologie, worden zowel de prestatie als de betrouwbaarheid verbeterd en is een buitengewoon compact design mogelijk gemaakt. “Direct drive motor technologie voorziet in buitengewoon accurate positionering met nul speling en kan snelle richtingsveranderingen verwerken”, zegt Steve Zlotnicki, Global Product Manager, ESAB Cutting Systems. “Het design is zo eenvoudig en robuust dat er eigenlijk niets mis kan gaan.”
Het beperken van de omvang en het gewicht van de snijkop heeft nog meer voordelen. De DMX Beveller is aanzienlijk kleiner en lichter dan traditionele plasma snijkoppen, en kan dus gemonteerd worden op kleinere machines, zodat plasma kwaliteitssnijwerk betaalbaarder wordt en kostbare ruimte wordt bespaard. DMX is verkrijgbaar op ESAB’s Combirex DX en grotere machines.

Meerdere sensoren

De DMX Beveller maakt ook gebruik van samengestelde bewegingen voor afschuinen in elke richting. Dit type bewegingssysteem heeft geen rotatiebeperking en maakt daardoor het afrollen van toortsleidingen of het vooraf positioneren van de kop overbodig, waardoor de cyclustijd en productiviteit worden verbeterd. Ook wordt hierdoor de levensduur van de toorts verlengd, omdat de kabels/leidingen niet steeds gedraaid worden, terwijl er geen duur toortslager wordt gebruikt.
A Multi-Point Collision Protection System beschermt de snijkop volledig tegen botsingsrisico’s. Er worden meerdere sensoren gebruikt voor het beschermen van de onderdelen van de snijkop die in de buurt van de snijtafel komen. De DMX Beveller beschermt ook alle leidingen en kabels tegen de risico’s in een plasma snijwerkomgeving. De kop heeft een complete set kappen die alle componenten afdekken, en een volledig omhulde kabelketting die alle leidingen en kabels beschermt. Een robotachtige huls beschermt eveneens de toortsleidingen.

ESAB

ESAB Welding & Cutting Products geeft aan marktleider te zijn in de las- en snij-industrie, met oplossingen voor klanten over de hele wereld: van toevoegmetalen, apparatuur en accessoires van processen op las- en snijgebied tot technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering.

Bekijk een video met uitleg over de DMX Automated Plasma Beveller:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven